back to top
18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Forbes: Ρεάλ Μαδρίτης, ο ποδοσφαιρικός σύλλογος με τη μεγαλύτερη αξία

Διαβάστε επίσης

Η Ρεάλ Μαδρίτης είναι ο κορυφαίος ποδοσφαιρικός σύλλογος σε αξία, σύμφωνα με το Forbes. Συγκεκριμένα οι Μαδριλένοι είναι στην τρίτη θέση σε ό,τι αφορά τους συλλόγους σε όλα τα αθλήματα με αξία που φτάνει τα 4.2 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η «βασίλισσα» έχει την 3η θέση στη λίστα με τις ομάδες γενικότερα με αξία που φτάνει τα 4.2 δισ. δολάρια.

Πρώτη είναι η Dallas Cowboys με 5 δισ., ενώ οι Yankees ακολουθούν. Η Μπαρτσελόνα είναι στην 4η θέση, λίγο πίσω από τη Ρεάλ Μαδρίτης με αξία 4 δισ., έχοντας μαζί της τους Νικς,

Η 4άδα των ομάδων με τη μεγαλύτερη αξία:

1. Dallas Cowboys: $5.0 billion

2. New York Yankees: $4.6 billion

3. Real Madrid: $4.2 billion

4 (tie). Barcelona: $4.0 billion

4 (tie). New York Knicks: $4.0 billion

Η ομάδα της Μαδρίτης, μπορεί αγωνιστικά να είχε μια πολύ κακή σεζόν, αλλά το γεγονός ότι πούλησε τα χορηγικά της δικαιώματα στην Providence Equity για 224 εκ. δολάρια για 4 χρόνια της εκτόξευσαν την εμπορική αξία. Τα χρήματα όμως που θα πάρει από την Adidas είναι τα περισσότερα που έχει εξασφαλίσει μέχρι σήμερα σύλλογος. Σε βάθος 12 ετών η ομάδα της Μαδρίτης θα πάρει 1.8 δισ.

Την ακολουθούν Μπαρτσελόνα (4 δισ.), Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (3.8 δισ.), Μπάγερν Μονάχου (3 δισ.), Μάντσεστερ Σίτι (2.69 δισ.).

Η Μπάρτσα, πέρυσι έκλεισε deal με την Rakuten για 246 εκ. δολάρια, ενώ η 10ετής συμφωνία με τη Nike θα της φέρει 174 εκ. δολάρια.

Η Γιουβέντους, στα τέλη του 2018, έδωσε τα χέρια με την Adidas για 8ετή συνεργασία που θα γεμίσει τα ταμεία της με 457 εκ. δολάρια.

Τα χρήματα στο ποδόσφαιρο αυξάνονται και στο τηλεοπτικό τοπίο. Το 2017, η Turner and Univision αγόρασε τα δικαιώματα του Champions League για την Αμερική για τρία χρόνια με ποσό 100 εκ. το χρόνο, δηλαδή σχεδόν τα διπλά απ’ όσα πλήρωνε το FOX.

Το συνολικό ποσό που δόθηκε στο pool του Champions League την περσινή σεζόν αποτελεί ρεκόρ και άγγιξε τα 2.28 δισ., 30% παραπάνω από την προηγούμενη σεζόν.

Οι δύο φιναλίστ Λίβερπουλ και Τότεναμ κέρδισαν ένα ποσό μεταξύ των 104 και 117 εκ. δολαρίων.

Το ESPN από την πλευρά του, συμφώνησε να πληρώσει 165 εκ. δολάρια για τρία χρόνια ώστε να αποκτήσει τα δικαιώματα της Serie A και του FA Cup.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα