Θα χρειαστούμε ένα πακέτο Τορτελίνια και για την σάλτσα μαιδανού θα χρειαστούμε,
Ένα μπολάκι αμύγδαλα ασπρισμένα, ένα φλιτζάνι φύλλα μαϊντανού, αλάτι, ένα φλιτζάνι πεκορίνο η παρμεζάνα, πιπέρι κι ένα φλιτζάνι περίπου λάδι.
Πολτοποιούμε όλα μαζί τα υλικά με το λάδι στο μπλέντερ, μέχρι να έχουμε ένα μίγμα σαν αλοιφή.
Ας το φτιάξουμε…
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βράζουμε σε αλατισμένο νερό τα Τορτελίνια και αφού βράσουν τα στραγγίζουμε.
Ανακατεύουμε τα Τορτελίνια ζεστά με την σάλτσα του μαιδανού, ρίχνουμε επιπλέον παρμεζάνα αν θέλουμε και σερβίρουμε.
Αν σας μείνει σάλτσα την φυλάμε σε γυάλινο βάζο, με λίγο λάδι στην κορυφή για να μην μουχλιάσει στο ψυγείο.
Σερβίρουμε με πράσινη σαλάτα και κρασάκι παγωμένο.