back to top
19.6 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

19.6 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Η βουλιμία του Σχορτσανίτη να πετύχει

Διαβάστε επίσης

Πολλά χαμόγελα σκόρπισε η είδηση της επιστροφής του Σοφοκλή Σχορτσανίτη στην ενεργό δράση, καθώς συμφώνησε να αγωνιστεί με τη φανέλα του Ιωνικού Νικαίας.

Στα 34 χρόνια του ένας από τους πλέον χαρισματικούς, αλλά ταυτόχρονα και πιο αδικημένους, κυρίως από τον εαυτό του, καλαθοσφαιριστής επιμένει και επιστρέφει.

Η επιμονή άλλωστε ήταν το μεγάλο το προτέρημα, ο «ατσάλινος» χαρακτήρας του έχει σφυρηλατηθεί από πολύ μικρός όταν έπρεπε να αντιμετωπίζει το μπούλινγκ των συμμαθητών του για το χρώμα του και τα κιλά του.

Τελευταία φορά που αγωνίστηκε ήταν ανήμερα των Θεοφανείων του 2018 στον αγώνα Τρίκαλα- Ρέθυμνο. Από εκεί και έπειτα τραυματίστηκε στο πόδι, πήρε πολλά κιλά και αναγκάστηκε να εγκαταλείψει.

Τα κιλά… Κατάρα κι ευλογία μαζί για τον «Σόφο» που από μικρός έμαθε να παίζει με αυτά και να τα… κατευθύνει έτσι ώστε να κατεδαφίζει σαν… μπουλντόζα τους αντιπάλους του. Κι απο μπάσκετ; Πολύ μπάσκετ, ποιότητα, ευστροφία και χορευτικές κινήσεις, που του επέτρεπαν να κάνει ο, τι θέλει μέσα στη ρακέτα.

Αλλωστε τα στοιχεία αυτά είδαν οι Αμερικανοί στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ιαπωνίας, εκεί όπου η εθνική κέρδισε τις ΗΠΑ και ξετρελάθηκαν με τα προσόντα του.

Ομως ο Σοφοκλής πάντα ήθελε να κάνει αυτό που του άρεσε. Υπήρχαν περίοδοι που του άρεσε να προπονείται, να κάνει διατροφή, ακολουθεί με ευλάβεια μοναχού το πρόγραμμα του γυμναστή, αλλά και περίοδοι που έβαζε φίλους του να καλούν σε διαφορετικά ψητοπωλεία την ίδια στιγμή (για να μην δίνει στόχο) και να καταφτάνουν δεκάδες σουβλάκια για να τα καταβροχθίσει ώστε να «νικήσει» τη βουλιμία του!

Ο Σοφοκλής Σχορτσανίτης έχει ακολουθήσει τους τελευταίους μήνες εντατικό πρόγραμμα διατροφής και εκγύμνασης. Κυρίως όμως είναι αποφασισμένος να δείξει πως έχει ακόρεστη όρεξη για μπάσκετ, για τη χαρά του παιχνιδιού, για να κερδίσει…

Ανδρέας Χανιάς

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα