back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Μελιτζάνες, κολοκυθάκια σαν μουσακά

Διαβάστε επίσης

Φαγητά καλοκαιριού γεμάτα μυρωδιές και χρώματα…έτσι είναι και αυτό το φαγάκι που θα φτιάξουμε σήμερα.
Θα χρειαστούμε μελιτζάνες, κολοκυθάκια, ρίγανη, βασιλικό, δυόσμο, αλατοπίπερο, ένα κύβο λαχανικών, λάδι, λίγο μαλακό κίτρινο τυρί χωρίς λιπαρά, και για την μπεσαμέλ μισό κιλό γιαούρτι, δυο αυγά και ντομάτες τριμμένες

Άντε να το φτιάξουμε…
Πλένουμε τα λαχανικά μελιτζάνες, κολοκύθια, τα καθαρίζουμε και τα κόβουμε σε φέτες, τα αλατίζουμε, τα αλείφουμε ελαφρά με λίγο λάδι και τα αραδιάζουμε στη λαμαρίνα του φούρνου που έχουμε στρώσει με λαδόκολλα.

Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς πάνω κάτω για μισή ώρα περίπου, μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν ελαφρά.
Όση ώρα αυτά ψήνονται εμείς θα ετοιμάσουμε την σάλτσα μας με τα υλικά που προαναφέραμε, μέχρι να δέσει.

Τα μεταφέρουμε τότε σε ένα πυρέξ, και τα βάζουμε στρώσεις στρώσεις και ενδιάμεσα σάλτσα, όταν τελειώσουμε πασπαλίζουμε με τριμμένο τυρί και ετοιμάζουμε την μπεσαμέλ.

Σε μια λεκανίτσα ρίχνουμε τα αυγά, το γιαούρτι, λίγο ακόμα αλάτι και πιπέρι και τα χτυπάμε με το σύρμα μέχρι να ενωθούν καλά όλα τα υλικά, βάζουμε και λίγο τυρί τριμμένο και ανακατεύουμε.

Ρίχνουμε αυτό το μείγμα πάνω στα λαχανικά και πασπαλίζουμε με λίγο ακόμα τριμμένο τυρί…
Τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς περίπου μισή ώρα με τρία τέταρτα, όταν κάνει μια ροδαλή κρούστα, είναι έτοιμο .
Περιμένουμε λίγο να κρυώσει για να κόβεται όμορφα και σερβίρουμε.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα