back to top
18.4 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

18.4 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Σύσκεψη για τον τουρισμό- Το νέο στρατηγικό πλαίσιο

Διαβάστε επίσης

Το νέο στρατηγικό πλαίσιο ανάπτυξης του ελληνικού τουρισμού συζήτησαν ο Κυριάκος  Μητσοτάκης  και ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης στο πλαίσιο της επίσκεψής του πρωθυπουργού στο υπουργείο.

Το σχέδιο ανάπτυξης θα είναι έτοιμο σε ένα εξάμηνο και  θα καταρτιστεί μετά από συνεργασία με τους τουριστικούς φορείς ενώ σύμφωνα με τον Κ.Μητσοτάκη θα αφορά ένα 10ετές σχέδιο που θα εστιάζει στη βιωσιμότητα, την καινοτομία και την ανταγωνιστικότητα.

“Ο τουρισμός αποτελεί τον μεγαλύτερο κλάδο της χώρας, στον οποίο η Ελλάδα διαθέτει αναμφισβήτητα -και σε ένα βαθμό αναξιοποίητα- συγκριτικά πλεονεκτήματα” τόνισε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός  και σημείωσε  ότι η χώρα χρειάζεται ένα δεκαετές σχέδιο για τον τουρισμό του μέλλοντος, ο οποίος θα δίνει έμφαση  στην ανταγωνιστικότητα, στην καινοτομία αλλά και τη βιωσιμότητα.

“Δεν νοείται σήμερα τουριστικό προϊόν στην Ελλάδα, το οποίο να μην βάζει την προστασία του περιβάλλοντος σε απόλυτη πρώτη προτεραιότητα» υπογράμμισε.

Από την πλευρά του ο κ. Χ.Θεοχάρης ανέφερε ότι στο άμεσο μέλλον το υπουργείο θα χειρίζεται θέματα που αφορούν την τουριστική εκπαίδευση , το νέο ρυθμιστικό πλαίσιο για τα airbnb και την μετεξέλιξη του ΕΟΤ σε νέες βάσεις ώστε να τεθεί νέο πλαίσιο προβολής της χώρας.

Στη σύσκεψη μετείχαν ο υφυπουργός Μάνος Κόνσολας και ο γγ Κώστας Λούλης ενώ ο πρωθυπουργός
ενημερώθηκε για την πορεία της τουριστικής περιόδου.

Ν.Ανδριόπουλος

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα