back to top
20.2 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

20.2 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Θέαμα κορυφαίου επιπέδου στο Athens Equestrian Festival

Διαβάστε επίσης

Ένα από τα σημαντικότερα ιππικά γεγονότα σε όλο τον κόσμο «ανοίγει τις πύλες» του σήμερα στο Ολυμπιακό Κέντρο Μαρκόπουλου.

Μετά από δεκαπέντε ολόκληρα χρόνια και τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, η χώρα μας φιλοξενεί μια πολύ σπουδαία διοργάνωση, στην οποία θα συμμετάσχουν μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα της «οικογένειας των φιλίππων».

Πενήντα ιππείς και αμαζόνες όλο τον πλανήτη και 80 πανέμορφα άλογα θα δώσουν ραντεβού από σήμερα έως τις 28 Ιουλίου, όπου θα διεξαχθεί το Athens Equestrian Festival 2019.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη διοργάνωση υπερπήδησης εμποδίων πέντε αστέρων, CSIO5*-W, που έχει αναλάβει η χώρα μας και περιλαμβάνει τον σπουδαιότερο τελικό αγώνα κυπέλλου Εθνών 2019 για την Europe Division 2, το LONGINES FEI Jumping Nations Cup Division 2 Final.

Μάλιστα η σειρά αγώνων FEI Nations Cup, είναι η σπουδαιότερη σειρά ιππικών αγώνων εμποδίων μεταξύ Εθνικών Ομάδων, που το 2019 γιορτάζει 110 χρόνια ιστορίας. Έχει κεντρικό χορηγό την Longines και οι επιλεγμένοι αγώνες του tour διεξάγονται κατά τόπους σε όλες τις ηπείρους, με συνολικά έπαθλα 467.500 ευρώ.

Οι ομάδες που θα συμμετέχουν διεκδικούν το εισιτήριο για τον παγκόσμιο τελικό Nations Cup της Βαρκελώνης, τον Οκτώβριο, καθώς και τη δυνατότητα να διεκδικήσουν τη συμμετοχή τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το 2020.

Είσοδος ελεύθερη και «Λούνα Παρκ Ανακύκλωσης»

Από σήμερα μέχρι και την Κυριακή οι φίλοι της ιππασίας στην Ελλάδα και ειδικά τα παιδιά μαζί με τους γονείς τους θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν θέαμα κορυφαίου επιπέδου.

Η είσοδος είναι ελεύθερη και η διοργάνωση προσφέρεται ως μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για γνωριμία της ιππασίας με τα νέα παιδιά.

Όλοι όσοι επισκεφθούν το Ολυμπιακό Κέντρο Ιππασίας αυτό το τετραήμερο, θα έχουν την ευκαιρία όχι μόνο να γνωρίσουν από κοντά το θεαματικό άθλημα της υπερπήδησης εμποδίων, αλλά και να διασκεδάσουν με τις πολλές παράλληλες εκδηλώσεις που θα λάβουν χώρα στο περιθώριο των αγώνων.

Συγκεκριμένα θα λειτουργήσει μια ιδιαίτερη παιδική φάρμα με σπάνια ζώα, θα υπάρχουν αλογάκια για να κάνουν βόλτες τα παιδιά και «Λούνα Παρκ Ανακύκλωσης».

Η ελληνική ομάδα

H ελληνική ομάδα που θα πάρει μέρος στον Τελικό του Κυπέλλου Εθνών της Κυριακής στις 17.00 αποτελείται από τους Αλέξανδρο Φουρλή, Γρηγόρη Βόγλη, Άγγελο Τουλούπη και Νικολίνα Μακαρώνα.

Στο AEF 2019 θα αγωνιστούν πολλοί ακόμη Έλληνες αθλητές όπως Πάρις Κουτσογιάννης, Μόνικα Μαρτίνη, Μιλένα Παππά, Άννα Λεβή, Δανάη Μπεσδεμιώτη, Τόλης Χατζηαργύρης, Γιάννης Χριστοδουλόπουλος, Λάμπρος Γκουνέλας, Άννι Βατίδη, Χριστίνα Ορφανού, Συμεών Παρασχάκης, Δημήτρης Πασχαλιδης, Σελήνη και Σεμέλη Ποππ, Helen Schut, Παναγιώτης Τσακτίρης, Βαλέρια Ζαχαρίου, Ευθύμης Κρεμιώτης, Αγγέλικα Καρακασίλη, Τάσος Ραίσης.

Αξίζει να σημειωθεί πως για τη μεταφορά των αλόγων χρειάστηκε να ναυλωθεί ειδική πτήση, δαπάνη η οποία καλύφθηκε από χορηγία, ενώ ο συνολικός προϋπολογισμός της διοργάνωσης ύψους 1 εκ ευρώ, θα εξυπηρετηθεί σχεδόν εξ ολοκλήρου μέσω χορηγών.

Ανδρέας Χανιάς

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα