back to top
17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΕΕ: Παρατείνεται για ένα εξάμηνο η ενισχυμένη εποπτεία για την Ελλάδα

Διαβάστε επίσης

Ανακοινώθηκε και επίσημα σήμερα από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή η παράταση για άλλους έξι μήνες του πλαισίου ενισχυμένης εποπτείας για τη χώρα μας.

Σύμφωνα με την Επιτροπή, αυτή η παράταση είναι μια «κανονική και αναμενόμενη διαδικασία» με στόχο να εξασφαλιστεί η συνεχιζόμενη υποστήριξη για την υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων που συμφωνήθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος σταθερότητας της Ελλάδας, στη βάση των δεσμεύσεων των ελληνικών αρχών.

Η εφαρμογή αυτών των μεταρρυθμίσεων είναι ζωτικής σημασίας για την περαιτέρω ενίσχυση της οικονομικής ανάκαμψης της Ελλάδας, επισημαίνει η Επιτροπή.

Τέλος, αναφέρει ότι νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, η Επιτροπή αποφάσισε να ορίσει το Ντέκλαν Κοστέλο, το νυν επικεφαλής της αποστολής των θεσμών στην Ελλάδα, στη θέση του αναπληρωτή γενικού διευθυντή της Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικών και Δημοσιονομικών Υποθέσεων.

Η αποχώρηση του Ντ. Κοστέλο από τη θέση του επικεφαλής της αποστολής ακολουθεί την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος σταθερότητας του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) το περασμένο καλοκαίρι, αναφέρει η Επιτροπή και προσθέτει ότι η θέση αυτή θα καταργηθεί.

Πλέον επικεφαλής των αποστολών της Κομισιόν στην Αθήνα θα είναι ο επικεφαλής του τομέα για την Ελλάδα Πολ Κούτος. Σημειώνεται ωστόσο, ότι, η θέση του επικεφαλής αποστολής για την Ελλάδα έχει καταργηθεί.

Η επόμενη έκθεση Ενισχυμένης Εποπτείας θα δημοσιευθεί το φθινόπωρο.

Newsroom Αθήνα 9.84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα