back to top
14.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

14.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Μογκερίνι: «Φρικτή υπενθύμιση» των κινδύνων για τους πρόσφυγες το ναυάγιο στη Λιβύη

Διαβάστε επίσης

Οι λιβυκές αρχές ανακοίνωσαν την Παρασκευή ότι περισυνέλεξαν τις σορούς 62 μεταναστών μετά το ναυάγιο, χθες, του πλεούμενου, όπου επέβαιναν, στα ανοικτά των ακτών της Χομς, μιας πόλης που βρίσκεται σε απόσταση 120 χλμ δυτικά της Τρίπολης.

Μογκερίνι: «Φρικτή υπενθύμιση» των κινδύνων που αντιμετωπίζουν οι πρόσφυγες

«Το ναυάγιο ενός πλεούμενου στα ανοιχτά των ακτών της Αλ Χομς, όπου περισσότεροι από 100 άνθρωποι ενδέχεται να έχουν χάσει τη ζωή τους, συνιστά μια φρικτή υπενθύμιση των κινδύνων των οποίων αντιμετωπίζουν εκείνοι που πραγματοποιούν αυτό το επικίνδυνο ταξίδι προς την Ευρώπη» επισήμανε η Φεντερίκα Μογκερίνι, σε ένα δελτίο Τύπου.

«Κάθε ζωή που χάνεται είναι υπερβολικά πολύ» υπογράμμισε η ίδια.

Η Μογκερίνι απηύθυνε έκκληση για την αναζήτηση «ασφαλών και αξιόλογων εναλλακτικών έναντι των επικίνδυνων θαλασσίων διάπλων» και τάχθηκε υπέρ των «επανεγκαταστάσεων και των εθελουσίων επιστροφών εκτός της Λιβύης για την αποφυγή νέων απωλειών ανθρώπινων ζωών».

Επιπλέον, η Φεντερίκα Μογκερίνι μίλησε για «το τέλος του συστήματος διαχείρισης παράτυπων μεταναστεύσεων και της αυθαίρετης κράτησης προσφύγων και μεταναστών στη Λιβύη».

Η ίδια πρότεινε «την επιτάχυνση της απομάκρυνσης για ανθρωπιστικούς λόγους» από τη Λιβύη των προσφύγων και μεταναστών και της «επανεγκατάστασής τους σε τρίτες χώρες».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα