back to top
20 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

20 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Η FIFA δημιουργεί τράπεζα για να καταπολεμήσει το «μαύρο χρήμα»

Διαβάστε επίσης

Tη δημιουργία μίας «τράπεζας» προκειμένου να ελέγχει τα χρήματα από τις μεταγραφές προωθεί η FIFA με σκοπό να περιορίσει τα φαινόμενα ξεπλύματος «μαύρου χρήματος».

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Marca, οι παράγοντες της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, ανησυχούν εάν όλα τα χρήματα από τις μεταγραφές έχουν το σωστό προορισμό, ειδικά αυτό που αφορά την καταβολή αλληλεγγύης και αποζημίωσης σε συλλόγους σε όλο τον κόσμο.

Ο στόχος είναι αυτοί οι σύλλογοι να πάρουν τέσσερις φορές περισσότερα χρήματα, από αυτά που λαμβάνουν τώρα.

H FIFA εκτιμά ότι περισσότερα από 50 εκατομμύρια ευρώ κάθε σεζόν δεν πηγαίνουν σε ομάδες που διεκδικούν χρήματα για παίκτες που είχαν όταν αυτοί ήταν στην ηλικία των 12-13 ετών.

Ο Τζιάνι Ινφαντίνο έχει στα χέρια του τη σχετική μελέτη σύμφωνα με την οποία είναι πολύ συχνό το φαινόμενο τα λεγόμενα «τέλη εκπαίδευσης των ποδοσφαιριστών» να μην καταβάλλονται στις ομάδες.

Η Τσέλσι αποτελεί ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα με 53 ποδοσφαιριστές που της ανήκουν να έχουν δοθεί δανεικοί ενώ υπάρχει ομάδα που παρουσιάζει 100 ποδοσφαιριστές στη μισθοδοσία της. Πλέον οι μεταγραφές θα γίνονται αναγκαστικά μέσω της τράπεζας της FIFA.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα