back to top
19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Κολύμβηση: Ασημένιο ο Γκολομέεβ στο παγκόσμιο

Διαβάστε επίσης

Το δεύτερο μετάλλιο σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κολύμβησης χάρισε από τη Γκουανγκζού στην Ελλάδα ο Κριστιάν Γκολομέεβ.

Ο 26χρονος πρωταθλητής του Εθνικού Πειραιά κατάφερε να ανέβει στο βάθρο των νικητών στα 50μ. ελεύθερο, καθώς κατέλαβε τη δεύτερη θέση στον τελικό με 21.45 και μοιράστηκε το ασημένιο μετάλλιο με τον Βραζιλιάνο Μπρούνο Φράτους, με τον οποίο έκαναν ακριβώς τον ίδιο χρόνο.

Το μοναδικό ως τώρα μετάλλιο της Ελλάδας σε αγώνισμα κολύμβησης στα Παγκόσμια Πρωταθλήματα ήταν το χρυσό του Άρη Γρηγοριάδη στα 50μ. ύπτιο, στη διοργάνωση του 2005 στο Μόντρεαλ. Το σημερινό, όμως, είναι το πρώτο ελληνικό μετάλλιο σε Ολυμπιακό αγώνισμα και φυσικά δημιουργεί προσδοκίες για μία ανάλογη επιτυχία και του χρόνου στο Τόκιο. Άλλωστε, ο Γκολομέεβ συνεχίζει, αργά αλλά σταθερά, να κερδίζει θέσεις ανάμεσα στην ελίτ του αγωνίσματος, έχοντας τρεις συνεχόμενες παρουσίες σε τελικούς Παγκοσμίων Πρωταθλημάτων και τέσσερις σε Ευρωπαϊκά, όπου πέρυσι στη Γλασκόβη κατέκτησε και πάλι το ασημένιο μετάλλιο.

Μετά την κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου στα 50μ. ελεύθερο, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Γκουανγκζού, ο Κριστιάν Γκολομέεβ δήλωσε: «Ήταν πολυ ωραία κούρσα, ήμουν έτοιμος, το ήθελα πάρα πολύ, ήμουν συγκεντρωμένος και πολύ χαρούμενος και με το χρόνο, ήταν ένα εκατοστό από το πανελλήνιο μου ρεκόρ. Ένιωθα ωραία, έβλεπα από δίπλα μου τον Φράτους. Προσπάθησα πολύ στα τελευταία μέτρα και μου βγήκαν σχεδόν όλα σωστά. Δε θα πω ότι το περίμενα, αλλά πίστευα ότι αν τα κάνω όλα σωστά θα ήμουν στα μετάλλια. Θέλω να το αφιερώσω στο θείο μου και στη θεία μου, στην γυναίκα μου τη Λίντζι και στον πατέρα μου που δεν είναι εν ζωή.

Είναι το δεύτερο μετάλλιο σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα για την Ελλάδα μετά του Γρηγοριάδη το 2005 και ακόμα δεν το πιστεύω πραγματικά. Αυτό μου δίνει την ενέργεια να συνεχίσω για του χρόνου που είναι Ολυμπιακή χρονιά. Ναι, πραγματικά μου ανοίγει την όρεξη και πραγματικά θα προσπαθήσω δυνατά να δουλέψω πιο σκληρά να βελτιώσω ό,τι ατέλειες έχω και να πάω ακόμα καλύτερα».

Κυρ. Μητσοτάκης: «Μας έκανες περήφανους»

Ο Έλληνας πρωθυπουργός δήλωσε ότι ο πρωταθλητής της κολύμβησης «μας έκανε υπερήφανους».

«Θερμά συγχαρητήρια στον Κριστιάν Γκολομέεβ για την τεράστια επιτυχία της κατάκτησης του ασημένιου μεταλλίου στα 50 μ. ελεύθερο του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Υγρού Στίβου. Μας έκανε περήφανους!», έγραψε στο λογαριασμό του στο twitter ο πρωθυπουργός.

Φ. Γεννηματά: «Η συνέχεια σου ανήκει»

«Κριστιάν συγχαρητήρια για τη μεγάλη σου επιτυχία. Το ασημένιο μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα είναι η επιβράβευση της δουλειάς που κανείς τα τελευταία χρόνια. Η συνέχεια σου ανήκει!»,  δήλωσε η προέδρος του Κινήματος Αλλαγής.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα