back to top
14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 08:00

Διαβάστε επίσης

Επενδύσεις, ανάπτυξη, πρωτογενή πλεονάσματα, το σύνολο ευρωπαϊκών και διμερών θεμάτων αλλά και οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο θα βρεθούν στην ατζέντα της σημερινής συνάντησης του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν στις 4.00 το απόγευμα στο Παρίσι, πρώτο σταθμό της ευρωπαϊκής περιοδείας του πρωθυπουργού. 

Στις 29 Αυγούστου στο Βερολίνο ο κ Μητσοτάκης θα συναντηθεί με την Άγκελα Μέρκελ.  Κυβερνητικές πηγές επισημαίνουν ότι η στόχευση του Πρωθυπουργού για τη μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων από το 2021 αποτελεί απαράγραπτη δέσμευση, ώστε να απελευθερωθεί επιπλέον δημοσιονομικός χώρος για τη μείωση των φόρων και των εισφορών. 

«Οι σχέσεις ανάμεσα στις δυο χώρες είναι ιστορικές, βαθιές και σταθερές. Βγαίνουμε από μια κρίση δέκα χρόνων και αναγνωρίζουμε στη Γαλλία την αλληλεγγύη που επέδειξε» αναφέρει σε συνέντευξή του στη γαλλική εφημερίδα Le Figaro ο πρωθυπουργός. Τονίζει πως σκοπεύει να γυρίσει σελίδα στη χώρα έπειτα από 10 χρόνια κρίσης και καλεί τους Γάλλους επιχειρηματίες να επενδύσουν στην Ελλάδα. 

Ανοίγει ο δρόμος για την επένδυση στο Ελληνικό μετά την ομόφωνη απόφαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου το οποίο τροποποίησε δυο όρους της υπουργικής απόφασης της προηγούμενης κυβέρνησης.  Σύμφωνα με την απόφαση στο Υπουργείο Πολιτισμού θα κατατίθενται μόνο οι μελέτες που αφορούν τους κηρυγμένους αρχαιολογικούς χώρους εντός του Μητροπολιτικού Πόλου, τη ζώνη 20 μέτρων πέριξ αυτών καθώς και των προσόψεων της πρώτης γραμμής των κτιρίων που εφάπτονται στη ζώνη. Το θέμα του Ελληνικού θα απασχολήσει και τη συνεδρίαση του Κεντρικού Συμβουλίου Νεοτέρων Μνημείων στις 2.00 το μεσημέρι.  

Ηλεκτροδοτήθηκε λίγο μετά τις 3 τα ξημερώματα στο σύνολό του το νησί του Πόρου, αναφέρει με ανακοίνωσή του ο ΔΕΔΔΗΕ, μετά τις εντατικές προσπάθειες των συνεργείων του για την πλήρη αποκατάσταση των εκτεταμένων ζημιών στην εναέρια γραμμή που προκλήθηκαν από το τραγικό δυστύχημα με το ελικόπτερο .  

Την ίδια ώρα, συνεχίζονται οι έρευνες των εμπειρογνωμόνων, προκειμένου να διευκρινιστούν τα αίτια της συντριβής του ελικοπτέρου, που είχε ως αποτέλεσμα να βρουν τραγικό θάνατο οι τρεις επιβαίνοντες. 

Με προσοχή συνεχίζει η Αθήνα να παρακολουθεί την πορεία του τάνκερ ιρανικών συμφερόντων που αναχώρησε από το Γιβραλτάρ και φέρεται να κατευθύνεται στην Καλαμάτα, μετά και την προειδοποίηση των ΗΠΑ ότι θα αναλάβουν κάθε απαιτούμενη δράση για να εμποδίσουν το δεξαμενόπλοιο να παραδώσει πετρέλαιο στη Συρία. 

Διεθνή  

Ο ιρλανδός επίτροπος της ΕΕ Φιλ Χόγκαν καταφέρθηκε με εξαιρετικά οξύ τρόπο χθες εναντίον του πρωθυπουργού της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον, υπενθυμίζοντάς του ότι «δεν έχει εκλεγεί» από τον λαό. Ο Χόγκαν κατηγόρησε τον Βρετανό πρωθυπουργό ότι εφαρμόζει πολιτική υψηλού κινδύνου και θέτει σε κίνδυνο «την ειρήνη» στη Βόρεια Ιρλανδία. 

Η δήλωση αυτή έρχεται στον απόηχο της πρώτης επίσημης επίσκεψης του Μπόρις Τζόνσον στο εξωτερικό ως πρωθυπουργός της Βρετανίας, στο Βερολίνο .  

Χθες, η Άγκελα Μέρκελ επανέλαβε ότι το backstop δεν μπορεί να καταργηθεί και κάλεσε τον Τζόνσον να προτείνει μία εναλλακτική και βιώσιμη λύση μέσα στις επόμενες 30 ημέρες. Ο Βρετανός πρωθυπουργός αποδέχθηκε την πρόκληση των τριάντα ημερών, ενώ αναγνώρισε ότι το βάρος για εξεύρεση λύσης πέφτει στο Λονδίνο – κάτι που δεν είχε παραδεχθεί μέχρι σήμερα.  

Αθλητικά 

Σαφές προβάδισμα για την πρόκριση στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ  πήρε ο Ολυμπιακός που συνέτριψε με 4-0 στο  Καραϊσκάκη τη ρωσική  Κρασνοντάρ στον πρώτο αγώνα για τα πλέι οφ της  διοργάνωσης. Την επόμενη Τρίτη η ρεβάνς. Απόψε για τα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ στις 9.00 ΑΕΚ – Τραμπζονσπόρ και στις 10.00 Σλόβαν Μπρατισλάβας – ΠΑΟΚ  

Καιρός   

Αίθριος σήμερα στην Αττική. Άνεμοι βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 25 έως 34 βαθμούς Κελσίου.  

28 βαθμοί αυτή την ώρα, στο Γκάζι.   

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα