back to top
17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

‘Ενοπλος άνοιξε πυρ σε έκθεση τροφίμων στην Καλιφόρνια – 4 νεκροί ανάμεσά τους και ο δράστης (upd)

Διαβάστε επίσης

Τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 15 τραυματίστηκαν στην επίθεση χθες Κυριακή σε φεστιβάλ τροφίμων και ποτών στο Γκίλροϊ της Καλιφόρνιας, ανακοίνωσε ο επικεφαλής της αστυνομίας της πόλης, ο Σκοτ Σμίδι, διευκρινίζοντας ότι στον απολογισμό αυτόν συμπεριλαμβάνεται ο δράστης της.

«Είναι απίστευτα θλιβερό και αποκαρδιωτικό μια εκδήλωση που κάνει τόσο μεγάλο καλό στην κοινότητα να αμαυρώνεται από μια τραγωδία όπως αυτή», είπε ο Σμίδι.

Η αστυνομία εκτιμά ότι και ένας δεύτερος δράστης εμπλέκεται στην επίθεση. Σύμφωνα με τον επικεφαλής της αστυνομίας της πόλης Σκοτ Σμίθι «ένα δεύτερο πρόσωπο ενεπλάκη με κάποιο τρόπο, αλλά δεν γνωρίζουμε ακριβώς με ποιόν», σημειώνοντας ότι η αστυνομία το αναζητεί.

Τα κίνητρα της επίθεσης δεν είναι ακόμη σαφή.

Νεκρό ένα 6χρονο αγόρι

Ο Στέφεν Ρομέρο, ένα 6χρονο αγόρι, ήταν ο πρώτος από τα θύματα του δράστη, που αναγνωρίστηκε. Μεταξύ των πολλών τραυματιών ήταν η μαμά και η γιαγιά του αγοριού. Η μαμά του αγοριού πυροβολήθηκε στην κοιλιά και το χέρι, ωστόσο δεν διατρέχει σύμφωνα με πληροφορίες κίνδυνο.

Βίντεο που αναρτήθηκαν σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν τρομοκρατημένους ανθρώπους να τρέχουν να καλυφθούν την ώρα που ακούγονται εκπυρσοκροτήσεις.

«Να προσέχετε και να είστε ασφαλείς!» ήταν η αντίδραση του Ντόναλντ Τραμπ μέσω Twitter.

Ο κυβερνήτης της Καλιφόρνια, Γκάβιν Νιούσομ, ανέφερε ότι παρακολουθεί στενά την κατάσταση, κάνοντας λόγο για «φρικιαστική» πράξη.

Το Gilroy Garlic Festival οργανώνεται κάθε χρόνο σε μια περιοχή νότια του Σαν Χοσέ.

Βίντεο που μεταφορτώθηκαν σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης εικονίζουν ανθρώπους που βρίσκονται στην εκδήλωση να σκορπίζουν καθώς ακούγονται εκπυρσοκροτήσεις στο υπόβαθρο. «Μα τι γίνεται;» διερωτάται μια γυναίκα σε ένα από τα βίντεο. «Ποιος αρχίζει να πυροβολεί σε ένα φεστιβάλ για το σκόρδο;» απορεί.

την εκδήλωση, που διεξήχθη για πρώτη φορά το 1979, εκτίθενται τρόφιμα και ποτά, γίνονται συναυλίες και διαγωνισμοί μαγειρικής. Οργανώνεται από εθελοντές, για τους οποίους το φεστιβάλ αυτό είναι μια από τις καλύτερες, αν όχι η καλύτερη καλοκαιρινή έκθεση τροφίμων του κόσμου.

Διεξάγεται κάθε χρόνο στο πάρκο Κρίστμας Χιλ, όπου απαγορεύεται αυστηρά η οπλοφορία κάθε είδους, σύμφωνα με τον ιστότοπο του φεστιβάλ. Το Γκίλροϊ βρίσκεται περίπου 48 χιλιόμετρα νότια του Σαν Χοσέ.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα