back to top
19.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

19.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Γ.Γεραπετρίτης: Σύγχρονη θεώρηση για το κράτος- Απόσυρση νομοσχεδίου ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ

Διαβάστε επίσης

«Το νομοσχέδιο εισάγει νέα σύγχρονη θεώρηση για το κράτος και, για πρώτη φορά, σε ενιαίο κείμενο φέρνει κρίσιμες διατάξεις», είπε ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης κατά την συζήτηση  του νομοσχεδίου για το Επιτελικό Κράτος στην Διαρκή Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής.

Ο υπουργός ενημέρωσε τα μέλη  ότι την προσεχή Τετάρτη ολοκληρώνεται και ο κύκλος της διαβούλευσης  και ζήτησε από τα μέλη της επιτροπής να θέσουν υπόψη του όλα τα κείμενα των προτάσεών τους για τροποποιήσεις ή βελτιώσεις.

Την απόσυρση του νομοσχεδίου για το επιτελικό κράτος ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ μέσω του εισηγητή του Χρήστου Σπίρτζη, κατά τη συζήτηση στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, με το σκεπτικό ότι η κυβέρνηση δεν έθεσε το σχέδιο νόμου σε διαβούλευση.

Απαντώντας, ο αρμόδιος υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης παραδέχθηκε ότι δεν προηγήθηκε διαβούλευση, ωστόσο δεσμεύθηκε για αναλυτική συζήτηση στις κοινοβουλευτικές συνεδριάσεις και προανήγγειλε ότι εφεξής θα υπάρχουν τυποποιημένες διαδικασίες που θα περιλαμβάνουν και την προηγηθείσα δημόσια διαβούλευση.

Ένταση δημιουργήθηκε όταν θέλησε να λάβει το λόγο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Ραγκούσης, με τον Πρόεδρο της Επιτροπής Μάξιμο Χαρακόπουλο να απαντά «προφανώς δεν σας κάλυψε ο εισηγητής σας» και τον κ.Ραγκούση να κάνει λόγο για προβοκάτσια και να αναζητά από τον προεδρεύοντα να ανακαλέσει.

Newsroom Αθήνα 9.84- Στέλλα Παπαμιχαήλ

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα