back to top
14.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

14.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Guardian: Μετά από 9 χρόνια οι Έλληνες βουλευτές θα τηρήσουν τον αντικαπνιστικό νόμο

Διαβάστε επίσης

Στον αντικαπνιστικό νόμο και την πρόθεση της κυβέρνησης να τηρηθεί με αυστηρότητα αναφέρεται άρθρο του Guardian όπου σημειώνεται ότι οι Έλληνες βουλευτές μετά από 9 χρόνια θα τηρήσουν τον νόμο τον οποίο είχαν ψηφίσει.

Το άρθρο αναφέρει ότι “συχνά, μια πυκνή ομίχλη από καπνό τσιγάρου αιωρούνταν πάνω από την καφετέρια του κτιρίου, λίγα μέτρα από την αίθουσα όπου κάποτε οι βουλευτές είχαν ψηφίσει την απαγόρευση του καπνίσματος σε όλους τους δημόσιους χώρους, συμπεριλαμβανομένου του κοινοβουλίου”.

«Εννέα χρόνια, δέκα μήνες και 26 μέρες μετά από την ημερομηνία εφαρμογής της απαγόρευσης, οι βουλευτές υποχρεούνται επιτέλους να συμμορφωθούν με αυτή»

«Λιγότερο από έναν μήνα αφότου ανέλαβε την εξουσία, ο ένθερμος αντικαπνιστής πρωθυπουργός της Ελλάδας Κυριάκος Μητσοτάκης, είναι αποφασισμένος να κάνει αυτό που καμία άλλη κυβέρνηση δεν έχει καταφέρει: Να εφαρμόσει την απαγόρευση που ο Γιώργος Παπανδρέου, ο εξίσου ευαισθητοποιημένος σε θέματα υγείας προκάτοχός του, είχε προσπαθήσει να εφαρμόσει, σχεδόν μία δεκαετία νωρίτερα. Καθώς το 27% του ελληνικού πληθυσμού καπνίζει καθημερινά, η Ελλάδα βρίσκεται ακόμα στην κορυφή στους σχετικούς πίνακες της Eurostat, παρότι το ποσοστό εμφανίζει φθίνουσα τάση», σχολιάζει το άρθρο.

Όπως σημειώνει ο Guardian, «Ο Κυριάκος είναι φανατικός αντικαπνιστής. Κανείς δεν θέλει να εμφανίζεται δίπλα του «φουμάροντας». Είναι προτεραιότητα για την κυβέρνησή του αλλά και προσωπικό στοίχημα», δήλωσε στην εφημερίδα πηγή του κόμματος.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα