back to top
20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ο δήμος Χαϊδαρίου ζητά μέτρα για τους σεισμόπληκτους – Υποβλήθηκαν 1.600 αιτήματα- Ακατοίκητα 42 σπίτια

Διαβάστε επίσης

Την κήρυξη του Δήμου Χαϊδαρίου σε «κατάσταση έκτακτης ανάγκης», ζητά με επιστολή του ο δήμαρχος Χαϊδαρίου Μιχάλης Σελέκος από το υπουργείο Εσωτερικών και την Περιφέρεια Αττικής, προκειμένου όπως τονίζει, να διευκολυνθεί η λήψη άμεσων μέτρων ανακούφισης των σεισμοπλήκτων της 19ης Ιουλίου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου αναφέρεται ότι ήδη, έχουν καταγραφεί πάνω από 1.600 αιτήματα για έλεγχο σπιτιών και καταστημάτων, αριθμός που είναι πολλαπλάσιος, αν υπολογιστεί ότι κάποιες αιτήσεις αφορούν σε κτίρια ή πολυκατοικίες δεκάδων διαμερισμάτων.

Από τον μέχρι σήμερα έλεγχο σε 425 οικίες, που έχουν κάνει τα κλιμάκια του ΥΠΕΧΩΔΕ (στελεχωμένα και από μηχανικούς της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου μας), έχουν κριθεί ως ακατοίκητες 42 οικίες, ενώ και στα υπόλοιπα υπάρχουν ρωγμές στην τοιχοποιία και άλλες ζημιές, που είναι απαραίτητο να επισκευαστούν, προκειμένου να υπάρχει ασφαλές περιβάλλον για όλους.

Ιδιαίτερα δε, στις περιπτώσεις όπου υπάρχουν ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες όπως παιδιά, ΑΜΕΑ, ηλικιωμένοι, ασθενείς κλπ.

Όπως είναι αυτονόητο, με την ολοκλήρωση του ελέγχου, ο αριθμός των σοβαρά πληγέντων κατοικιών θα είναι κατά πολύ μεγαλύτερος.

Επίσης, πολλές ζημιές σημειώθηκαν σε πολλά Σχολεία του Δήμου μας, σε Παιδικούς Σταθμούς και στο Κέντρο Πολιτισμού.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα