back to top
18.9 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

18.9 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Τους 40 βαθμούς άγγιξε σήμερα ο υδράργυρος – Ο καιρός της Τρίτης

Διαβάστε επίσης

Τους 40 βαθμούς «άγγιξε» ο υδράργυρος τη Δευτέρα. Η υψηλότερη θερμοκρασία καταγράφηκε στο Κρανίδι λίγο πριν τις 14:00 και ήταν ίση με 39,7 βαθμούς Κελσίου. Ακολούθησαν το Άργος (37,8), ο Θεολόγος Φθιώτιδας (37,2) το Χαροκόπειο στην Καλλιθέα (επίσης 37,2) και η Τανάγρα (37,1).

Την Τρίτη αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στην Ανατολική Μακεδονία και στη Θράκη έως και το απόγευμα. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένεται ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις και σποραδικές βροχές ή καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά ηπειρωτικά κατά τις θερμές ώρες της ημέρας.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από την ΕΜΥ :

Στην Αττική γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις στα βόρεια, τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι, θα πνέουν βορειοδυτικοί με ένταση 4 με 5 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 35 βαθμούς Κελσίου και στα παραθαλάσσια η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ, στρεφόμενοι απο το μεσημέρι σε νότιους νοτιοανατολικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και στη Θράκη νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικούς όμβρους και σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Στη δυτική Μακεδονία αρχικά αίθριος καιρός, αλλά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες τοπικά θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 33 βαθμούς Κελσίου και στη δυτική Μακεδονία η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, στην Ήπειρο, στη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο λίγες νεφώσεις που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα βόρεια τοπικά θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι στα ορεινά της Ηπείρου. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 με 5 και στο νότιο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 34 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, στην Έυβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο αρχικά αίθριος καιρός. Βαθμιαία θα αναπτυχθούν νεφώσεις στα βόρεια και εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι στα ορεινά της Θεσσαλίας και της κεντρικής Στερεάς τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι στα βόρεια θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με ένταση 3 με 5 και στα νότια θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυαμηθεί από 21 έως 35 και στη Θεσσαλία τοπικά 36 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι ανεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ με μικρή εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 30 και στην Κρήτη τοπικά έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα γενικά αίθριος καιρός και μόνο στα βόρεια θα αναπτυχθούν παροδικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με ένταση 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα