back to top
23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Άμεσος υποβιβασμός σε ομάδα που δεν κατεβαίνει στην Α1 μπάσκετ

Διαβάστε επίσης

Στο πλαίσιο της διαρκούς βελτίωσης των κανονισμών και της εξαγγελίας του Διοικητικού Συμβουλίου για την συνέχεια και την αλλαγή της Basket League μεταξύ άλλων εγκρίθηκαν ομόφωνα από την Γενική Συνέλευση οι εξής προτάσεις:

*Να περιληφθεί στον Κανονισμό Πρωταθλήματος η αύξηση του δικαιώματος μεταγραφών Ελλήνων παικτών κατά την διάρκεια της αγωνιστικής χρονιάς. Μέχρι σήμερα κάθε ΚΑΕ μπορούσε να αποκτήσει και να παραχωρήσει από έναν Έλληνα αθλητή έως το τέλος του πρώτου γύρου. Με πρόταση της Γενικής Συνέλευσης κάθε ομάδα θα έχει επιπλέον δικαίωμα να αποκτήσει και να παραχωρήσει από έναν Έλληνα αθλητή στον δεύτερο γύρο.

* Να τροποποιηθούν οι διατάξεις του Ειδικού Πειθαρχικού Κανονισμού Πρωταθλήματος για την περίπτωση που ΚΑΕ δεν συμμετέχει σε αγώνα της κανονικής περιόδου του Πρωταθλήματος με υπαιτιότητα της ή αποχώρησης της κατά την διάρκεια της αναμέτρησης. Η νέα ποινή που θα επιβάλλεται θα είναι αυτόματος υποβιβασμός.

Αποφασίστηκε, επίσης, η συγκρότηση επιτροπής, που θα λειτουργήσει από την προσεχή σεζόν και η οποία θα αποτελείται από τον Γενικό Διευθυντή του ΕΣΑΚΕ, την υπεύθυνο της Νομικής και τον υπεύθυνο Οικονομικής Υπηρεσίας. Σκοπός της λειτουργίας της επιτροπής θα είναι η διασφάλιση του «υγιούς» ανταγωνισμού στο Πρωτάθλημα. Η επιτροπή θα προβαίνει σε τριμηναίο έλεγχο των δικαιολογητικών της ορθής οικονομικής λειτουργίας των ΚΑΕ και θα ενημερώνει το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΣΑΚΕ για τα αποτελέσματα του.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα