back to top
19.6 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

19.6 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Αυστηρή παρέμβαση Αυγενάκη σε Γραμμένο

Διαβάστε επίσης

Τηλεφωνική επικοινωνία είχε ο Υφυπουργός αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης με τον πρόεδρο της ΕΠΟ Βαγγέλη Γραμμένο, από τον οποίο ζήτησε σε αυστηρό τόνο να πάρει πίσω τις αλλαγές στον ΚΑΠ και στον πειθαρχικό κώδικα.

Ο υφυπουργός αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, σύμφωνα με πληροφορίες, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Βαγγέλη Γραμμένο και του έστειλε μήνυμα σε αυστηρό τόνο, προκειμένου να μην συζητηθούν στην συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής την Τετάρτη οι αλλαγές στις ποινές για θέματα βίας, ούτε η αλλαγή στο θέμα της “πολυϊδιοκτησίας”.

Ο υφυπουργός ζήτησε εξηγήσεις από τον πρόεδρο της ΕΠΟ για το γεγονός πως δεν ενημερώθηκε για τις αλλαγές που προωθούνται στη συνάντηση που είχαν πριν μερικές ημέρες. Αναφορικά με το θέμα της πολυιδιοκτησίας, στην ΕΠΟ ετοιμάζονται να αλλάξουν το άρθρο 30 παρ. 1 του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου.

Στο νέο άρθρο θα μπορεί ο μέτοχος μίας ΠΑΕ να έχει στην κατοχή του έως και 5% σε άλλες ΠΑΕ. Η διάταξη αυτή του ΚΑΠ έρχεται σε αντίθεση με το νόμο 2725/99 και γι’ αυτό παρενέβη ο υφυπουργός, καθώς είναι κόντρα στους νόμους του κράτους.

Αναμένεται η αντίδραση της ΕΠΟ στο αυστηρό μηνυμα του Λευτέρη Αυγενάκη, διότι η λογική του υφυπουργού ήταν “μαζί ή απέναντι” και πως θα κάνει ό,τι μπορεί για να ακυρώσει τις όποιες σχετικές αποφάσεις πάρει η Εκτελεστική Επιτροπή.

Απόστολος Βαξεβανέλλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα