back to top
23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Φορολογικές δηλώσεις 2019: Εκπνέει τα μεσάνυχτα η προθεσμία

Διαβάστε επίσης

Προθεσμία εώς σήμερα Τρίτη 30 Ιουλίου τα μεσάνυχτα, έχουν οι χιλιάδες φορολογούμενοι της τελευταίας στιγμής για να υποβάλλουν τη φορολογική τους δήλωση για τα εισοδήματα που απέκτησαν το 2018.

Το υπουργείο Οικονομικών, μετά από πιέσεις που δέχτηκε από τους φοροτεχνικούς για χιλιάδες φορολογικές δηλώσεις που παρέμεναν σε εκκρεμότητα και δεν επαρκούσε η χθεσινή ημέρα για την υποβολή τους, αποφάσισε να δώσει παράταση μιας ημέρας στην προθεσμία υποβολής τους και έτσι το taxis θα παραμείνει και σήμερα ανοιχτό για χιλιάδες «ξεχασιάρηδες» φορολογούμενους.

Εκείνο πάντως που δεν αλλάζει είναι η καταληκτική ημερομηνία που έχει προβλεφθεί για την εξόφληση της πρώτης δόσης του φόρου εισοδήματος (από τις τρεις συνολικά διμηνιαίες) η οποία θα πρέπει να καταβληθεί αύριο Τετάρτη 31 Ιουλίου.

Τα πρόστιμα

Όσοι δεν προλάβουν την προθεσμία κινδυνεύουν με πρόστιμο από 100 έως 500 ευρώ και τόκους εκπρόθεσμης καταβολής, υπολογιζόμενους με 0,73% μηνιαίως, εφόσον από την εκκαθάριση των δηλώσεων αυτών προκύψει υποχρέωση καταβολής επιπλέον φόρου.
Στις περιπτώσεις κατά τις οποίες από τις εκπρόθεσμες δηλώσεις θα προκύψουν μηδενικά ή πιστωτικά εκκαθαριστικά, οι φορολογούμενοι θα πληρώσουν μόνο 100 ευρώ πρόστιμο, το οποίο σε περίπτωση πιστωτικού εκκαθαριστικού θα συμψηφιστεί με την επιστροφή φόρου μειώνοντάς την, μηδενίζοντάς την ή μετατρέποντάς την σε χρεωστικό υπόλοιπο.

Newsroom Αθήνα 9.84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα