back to top
20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Κ.Μητσοτάκης στην ΕΛΔΥΚ: Η ιστορία είναι αποτυπωμένη στην μνήμη-Μήνυμα στην Άγκυρα

Διαβάστε επίσης

“Η ιστορία υπενθυμίζει το χρέος μας να υπερασπιζόμαστε το δίκαιο και να μην εφησυχάζουμε” δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σήμερα το πρωί κατά την επίσκεψή του στην ΕΛΔΥΚ.

Ο πρωθυπουργός συνεχίζει σήμερα την διήμερη επίσκεψη στην Κύπρο και κατέθεσε στεφάνι στον Τύμβο της Μακεδονίτισσας.  Είναι το στρατιωτικό νεκροταφείο Ελλαδιτών και Ελληνοκυπρίων πεσόντων στα γεγονότα του 1964 αλλά και στην τουρκική εισβολή το 1974 .

Στον χώρο όπου δημιουργήθηκε το κοιμητήριο ήταν το σημείο όπου στις 22 Ιουλίου 1974 καταρρίφθηκε από φίλια πυρά το αεροπλάνο τύπου “Noratlas” που μετέφερε την 1η Μοίρα Καταδρομών των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων που έρχονταν για την υπεράσπιση της Κύπρου.

“Η ιστορία, που είναι γραμμένη στα βιβλία και αποτυπωμένη στις μνήμες, είναι ζωντανή και παρούσα και υπενθυμίζει το χρέος μας να υπερασπιζόμαστε το δίκαιο και να μην εφησυχάζουμε. Αυτό ανέφερε ο Έλληνας πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην ΕΛΔΥΚ.

Μήνυμα προς την  Άγκυρα

Ο πρωθυπουργός,  ολοκληρώνοντας την διήμερη επίσημη επίσκεψή του στην Κύπρο έστειλε νέο μήνυμα προς την Άγκυρα.

“Το μήνυμά μας είναι σταθερό, καθαρό και ειλικρινές προς όσους αμφισβητούν την κυριαρχία της Ελλάδας και της Κύπρου. Καμία παραβατική συμπεριφορά δεν θα μείνει αναπάντητη”, τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, μιλώντας στην Ελληνική Δύναμη Κύπρου.

“Επιδιώκουμε ειρήνη και συμφιλίωση. Προστατεύουμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα. Σε αυτό δεν είμαστε μόνοι. Έχουμε στο πλευρό μας τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι ρητορικές εξάρσεις και οι παράνομες ενέργειες απομονώνουν και αποδυναμώνουν την Τουρκία”, επεσήμανε ο πρωθυπουργός.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης καταθέτει στεφάνι στον Τύμβο της Μακεδονίτισσας στην Λευκωσία

Κατά τη διάρκεια της δεύτερης ημέρας της επίσκεψής του Κυριάκος Μητσοτάκης, συναντήθηκε με τον αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο Β’,  επισκέφθηκε τα Φυλακισμένα Μνήματα όπου κατέθεσε στεφάνι και ξεναγήθηκε στους χώρους όπου έγιναν οι απαγχονισμοί των αγωνιστών της ΕΟΚΑ.

Ο κ. Μητσοτάκης επισκέφθηκε το Στρατόπεδο Αντιστράτηγου Σωτηρίου Σταυριανάκου της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου (ΕΛΔΥΚ) στη Μαλούντα, όπου, επίσης, κατέθεσε στεφάνι, ξεναγήθηκε στο μουσείο και πήγε στο Διοικητήριο.

“Η παρουσία μου εδώ σηματοδοτεί τη σαφή στήριξη της Ελλάδας στο απόλυτο δικαίωμα της Κύπρου να εκμεταλλεύεται το σύνολο των ενεργειακών πόρων εντός της κυπριακής ΑΟΖ” ανέφερε σε δηλώσεις του ο πρωθυπουργός και σημείωσε αναφορικά με τις τουρκικές προκλήσεις «Παρά τις ρητορικές εξάρσεις, οι παράνομες γεωτρήσεις απομονώνουν και αποδυναμώνουν την Τουρκία”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα