back to top
18.8 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

18.8 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Νέο κύμα καύσωνα προ των πυλών

Διαβάστε επίσης

Πρόσκαιρη αναμένεται η πτώση της θερμοκρασίας που θα σημειωθεί σήμερα και αύριο στη χώρα, καθώς προβλέπεται  σταδιακή αύξηση του υδράργυρου και νεό κύμα καύσωνα τα επόμενα 24ωρά.

Το νέο κύμα υψηλών θερμοκρασίων θα έρθει σταδιακά από την Πέμπτη και αναμένεται να κορυφωθεί το Σάββατο, όπου ο υδράργυρος, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, θα αγγίξει έως και τους 40 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτικά:

Αύριο Τετάρτη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά και θα εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και μετά το μεσημέρι στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

Την Πέμπτη 1η Αυγούστου προβλεπεται αρχικά αίθριος καιρός σε όλη της χώρα ενώ τις από το μεσημέρι και κυρίως τις απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά με πιθανότητα τοπικών όμβρων κυρίως στα βορειοανατολικά ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και τοπικά στα πελάγη 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο από τα δυτικά.

Αίθρος καιρός αναμένεται και την Παρασκευή. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και τοπικά στο Αιγαίο 6 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση στα βόρεια από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο, κυρίως στα ηπειρωτικά.

Το Σάββατο στα βόρεια αρχικά αίθριος καιρός βαθμιαία όμως θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι κυρίως στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Στις υπόλοιπες περιοχές αναμένεται γενικά αίθριος. Οι άνεμοι στα βόρεια θα είναι αρχικά μεταβλητοί ασθενείς και το απόγευμα βορείων διευθύνσεων 4 με 5 μποφόρ. Στα υπόλοιπα θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και τοπικά στα πελάγη 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω άνοδο και οι τιμές της θα κυμανθούν σε υψηλά επίπεδα στα ανατολικά και τα νότια ηπειρωτικά.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα