back to top
18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δ.Αθηναίων: Παραδίδονται 12 νέες Παιδικές Χαρές – Ασφαλείς και πιστοποιημένες

Διαβάστε επίσης

Ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Μπρούλιας και ο πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του δήμου Αθηναίων Κωστής Μπιτζάνης, παρουσίασαν στους εκπροσώπους των Μέσων Ενημέρωσης την ολοκαίνουρια Παιδική Χαρά, στην πλατεία Σωτήρη Πέτρουλα, στη συμβολή των οδών Λένορμαν και Αλεξανδρείας, στον Κολωνό.

Πρόκειται για μία από τις δώδεκα (12) ανακατασκευασμένες σύμφωνα με τις πιο σύγχρονες προδιαγραφές αισθητικής και ασφαλείας, Παιδικές Χαρές, οι οποίες σταδιακά παραδίδονται και που θα έρθουν να προστεθούν στις εικοσιοκτώ (28) πιστοποιημένες που έχει ήδη παραδώσει ο δήμος Αθηναίων τους τελευταίους 12 μήνες, ανεβάζοντας στον αριθμό σε σαράντα (40) νέους χώρους διασκέδασης και παιχνιδιού, για τους μικρούς Αθηναίους.

«Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσοι ενεπλάκησαν κατά τη διάρκεια αυτού του έργου. Αισθάνομαι πολύ χαρούμενος που σήμερα, παραδίδουμε ακόμα ένα σημαντικό έργο για την πόλη μας, εγκαινιάζοντας ακόμα 12 παιδικές χαρές πλήρως ανακατασκευασμένες και πιστοποιημένες. Για εμάς η ανακατασκευή περισσότερων από 40 παιδικών χαρών το τελευταίο διάστημα, είναι έργο παρέμβαση, απαραίτητο για την ποιότητα της καθημερινότητας των συμπολιτών μας» τόνισε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Μπρούλιας, ενώ συμπλήρωσε «Οι παιδικές χαρές αποτελούν χώρο συνάθροισης των μικρών πολιτών μας, συμβάλλουν στη κοινωνικοποίησή τους, αποτελούν χώρους ξεγνοιασιάς και παιχνιδιού από τις σχολικές τους υποχρεώσεις. Σε αυτή την κατεύθυνση, οφείλουμε να τους προσφέρουμε το καλύτερο περιβάλλον από κάθε άποψη και να συμβάλλουμε μέσω αυτού στη γενική διαπαιδαγώγησή τους. Έχουμε πλέον παραδώσει 40 ολοκαίνουργιες παιδικές χαρές, πλήρως εξοπλισμένες, ασφαλείς και φυλασσόμενες ώστε να εξασφαλίζουμε την ορθή τους λειτουργία προς όφελος των πολιτών. Μέσα στον Σεπτέμβριο, ξεκινάει η ανακατασκευή άλλων 19 καθώς ολοκληρώθηκε πλέον η διαγωνιστική διαδικασία και για αυτές».

«Μετά από ένα σχεδιασμό 2 ετών, ο ΟΠΑΝΔΑ παραδίδει στους Δημότες 12 καινούργιες, σύγχρονες παιδικές χαρές» σημείωσε ο πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του δήμου Αθηναίων, κ. Κωστής Μπιτζάνης, τονίζοντας ότι «τον Σεπτέμβριο θα ξεκινήσουν οι εργασίες για άλλες 19.΄Ετσι μέσα σε μια διετία τα παιδιά της πόλης θα απολαμβάνουν 50 καινούργιες και ασφαλείς Παιδικές Χαρές , που θα αλλάξουν συνολικά την εικόνα της πόλης».

Στη συνέχεια, ο δήμαρχος Αθηναίων και ο πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του δήμου Αθηναίων, επισκέφθηκαν τα δύο νέα, υπερσύγχρονα δημοτικά γυμναστήρια στα Σεπόλια και στην Κυψέλη προκειμένου να επιθεωρήσουν την πρόοδο των εργασιών οι οποίες βρίσκονται στην τελική τους φάση. Υπολογίζεται ότι και τα δύο πλήρως εξοπλισμένα γυμναστήρια θα είναι έτοιμα και θα παραδοθούν στους δημότες της Αθήνας, τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Οι νέες Παιδικές Χαρές, είναι όμορφες, ασφαλείς, με τις πιο σύγχρονες ευρωπαϊκές προδιαγραφές, έχουν εκ βάθρων ανακατασκευασθεί και επιστρέφουν φτιαγμένες με τα πιο σύγχρονα πρότυπα ασφαλείας, κατάλληλες και απολύτως προσβάσιμες σε παιδιά με κινητικές δυσκολίες.

Οι 12 νέες ανακατασκευασμένες Παιδικές Χαρές είναι :

· Πλατεία Δεξαμενής

· Ακομινάτου και Σαχίνη

· Λένορμαν και Αλεξανδρείας

· Αιλιανού και Σίφνου

· Αυξεντίου και Μάτση

· Πλ. Κανάρη (Κυψέλη)

· Πλ. Έλενας

· Λάμψα και Τριφυλλίας (ΚΑΠΑΨ)

· Κύρου και Π.Δέλτα

· Πλατεία Πλυτά

· Αριστάρχου και Αστυδάμαντος

· Σπύρου Μερκούρη και Δουρίδος

Οι πιστοποιημένες για ασφαλή λειτουργία Παιδικές Χαρές που έχει ήδη παραδώσει ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του δήμου Αθηναίων, ο οποίος έχει και την ευθύνη συντήρησης και λειτουργίας των Παιδικών Χαρών είναι οι παρακάτω:

· Σχολή Χωροφυλακής, Μεσογείων

· Ευτοκίου & Βελλερεφόντος, Κολοκυνθούς

· Πλ. Κoυντουριώτoυ, Κουκάκι

· Καλλιρόης & Μεναίχμου, Κυνοσάργους

· Απ. Παύλου & Ηρακλειδών, Θησείο

· Πλ. Αγίας Αικατερίνης, Κάτω Πετράλωνα

· Κηφισοδότου & Θεσσαλονίκης, Άνω Πετράλωνα

· Βουτιέ & Γκίκα, Λόφος Φιλοπάππου

· Τιμαίου και Πύλου, Ακαδημία Πλάτωνος

· Τεώ & Αμυκλών, Πλατεία Λαμπρινής

· Ιππολύτου & Μούδρου, Πατήσια

· Χατζιδάκη, Άνω Πατήσια

· Πλ. Ζέρβα, Πατήσια

· Δουκίσσης Πλακεντίας & Φθιώτιδος, Αμπελόκηποι

· Αστραπόγιαννου & Νικήτα, Αμπελόκηποι

· Νορντάου, Γκύζη

· Χελντράιχ 15, Νέος Κόσμος

· Πλατεία Αγ. Ιωάννη Βουλιαγμένης

· Δαφνομίλη & Πατριάρχου Φωτίου, Νεάπολη Εξαρχείων

· Δεινοκράτους, Κολωνάκι

· Ούμπλιανης & Διοχάρους, περιοχή Κάραβελ

· Κλεόβιδος & Ονάτα, Κολοκυνθούς

· Πλατεία Αγίου Παντελεήμονα

· Πυτιούντος & Ερμωνάσσης, Θερμίδα

· Βικέλα & Λαμπάκη, Κάτω Πατήσια

· Σεράφειο δήμου Αθηναίων – Πειραιώς και Πέτρου Ράλλη – Πετράλωνα.

Επίσης, άλλες δύο (2) σύγχρονες Παιδικές Χαρές λειτουργούν στην Τεχνόπολη του δήμου Αθηναίων, σχεδιασμένες από την αρχή σύμφωνα με τα τελευταία διεθνή πρότυπα, στις οποίες υλοποιούνται ψυχαγωγικά και εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά.

Η μελέτη ανάπλασης προβλέπει σύγχρονο εξοπλισμό και κινείται στο πλαίσιο μιας περιβαλλοντικής κατεύθυνσης, που ακολουθεί τις αρχές του αειφόρου σχεδιασμού.

Όλες οι Παιδικές Χαρές που παραδίδονται στο κοινό φυλάσσονται, έτσι ώστε να αποφευχθεί κάθε είδους φθορά, βανδαλισμός και καταστροφή, υλοποιώντας το Σύστημα Διαχείρισης των Παιδικών Χαρών που διενεργείται σύμφωνα με τα πρότυπα ΕΛΟΤ ΕΝ 1176-7 και την ισχύουσα νομοθεσία και εξασφαλίζει την τήρηση όλων των προϋποθέσεων συντήρησης, φύλαξης, καθαριότητας και προδιαγραφών αξιολόγησης που υποχρεούται να εφαρμόζει ο δήμος Αθηναίων.

Παρακαλούνται οι δημότες να αναφέρουν οποιοδήποτε πρόβλημα εντοπίζουν στους χώρους των Παιδικών Χαρών στο τηλ. 210 3646857 του ΟΠΑΝΔΑ.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα