back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Εκανε πίσω η ΕΠΟ για ποινές και πολυϊδιοκτησία

Διαβάστε επίσης

«Ανακωχή» φαίνεται πως κήρυξαν Πολιτεία και ΕΠΟ μετά το… τζαρτζάρισμά τους με αφορμή τις αλλαγές που θέλησε να κάνει η δεύτερη στον Πειθαρχικό κώδικα, αλλά και στο θέμα της πολυϊδιοκτησίας.

Η παρέμβαση του Υφυπουργού Λευτέρη Αυγενάκη σε συνδυασμό και με το γεγονός ότι πολλές από τις ΠΑΕ περιμένουν την κρατική επιχορήγηση μέσω της ανάληψης των τηλεοπτικών δικαιωμάτων τους από την ΕΡΤ, επέβαλαν μορατόριουμ, διαβούλευση και τις αλλαγές στις Καλένδες.

Ως ένδειξη καλής θέλησης και προς αποφυγή τριβών με την Πολιτεία έπειτα από τις χθεσινές αντιδράσεις του Υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη λοιπόν, η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ (με εισήγηση του προέδρου της Βαγγέλη Γραμμένου και σύμφωνη γνώμη από FIFA/UEFA) αποφάσισε να βάλει στον… πάγο όλες τις προωθούμενες αλλαγές στον ΚΑΠ και τον Πειθαρχικό Κώδικα, οι οποίες αφορούσαν ελάφρυνση των ποινών για επεισόδια και για συμπεριφορές παραγόντων.

Κατά συνέπεια, θα υπάρξει άμεσα διαβούλευση με την πολιτική ηγεσία, θα ληφθούν υπόψη και κάποιες παρατηρήσεις που έχουν κάνει οι ξένοι τοποτηρητές και έπειτα θα έρθουν οι κανονισμοί στην Ε.Ε. για επικύρωση.

Από εκεί και πέρα, απαλείφθηκε πλήρως και δεν θα τεθεί ξανά, η αδιανόητη διάταξη περί πολυΐδιοκτησίας που επιχειρήθηκε να περάσει και έδινε το δικαίωμα σε ιδιοκτήτη ΠΑΕ να μπορεί να κατέχει έως το 5% των μετοχών και μιας άλλης ΠΑΕ!

Είναι δε χαρακτηριστικό ότι στις απορίες των συμβούλων της ΕΠΟ και τις επίμονες ερωτήσεις τους για τους λόγους που επέβαλαν αναγκαία αυτή τη διάταξη, η απάντηση ήταν: «Έγινε εκ παραδρομής».

Ηταν ουσιαστικά η… πρώτη γνωριμία του νέου Υφυπουργού Αθλητισμού με τον κόσμο του ελληνικού ποδοσφαίρου, ο οποίος αμέσως άρχισε να επικαλείται το «αυτοδιοίκητο».

Είναι ξεκάθαρο πως την επόμενη φορά η «τριβή» θα γίνει σύγκρουση, μια και είναι σαφής η πίεση των ΠΑΕ να γίνουν πιο ελαστικές οι ποινές, που αφορούν αφαίρεση βαθμών.

Κι αυτό διότι σε περίπτωση επεισοδίων είναι πολύ πιθανόν να κριθεί ένα ολόκληρο πρωτάθλημα με μια πιθανή αφαίρεση βαθμών λίγο πριν τελειώσει η κανονική περίοδος…

Ανδρέας Χανιάς

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα