back to top
17.1 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

17.1 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ισχυρός σεισμός στην Κρήτη

Διαβάστε επίσης

Σεισμική δόνηση μεγέθους 5,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 7:40 το πρωί  στο Ηράκλειο Κρήτης.

Ειδικότερα, με βάση τα αναθεωρημένα στοιχεία που έδωσε το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, οι σεισμογράφοι κατέγραψαν ισχυρή σεισμική δόνηση, με μέγεθος 5.2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, που προέρχεται από απόσταση 304 χλμ νότια-νοτιοανατολικά της Αθήνας.

Το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται 23 χλμ δυτικά-βορειοδυτικά του Ηρακλείου και το εστιακό βάθος υπολογίζεται στα 66.1 χιλιόμετρα.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για ζημιές.

Την εκτίμηση ότι ο ισχυρός σεισμός ήταν ο κύριος εξέφρασε στον Αθήνα 9.84 ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος. Αυτό μας δείχνει το βάθος της εστίασης, είπε, προβλέποντας ότι αν υπάρξουν μετασεισμοί θα είναι λίγοι.

«Ήταν επιφανειακός σεισμός σε γνωστές ζώνες που διατρέχουν την Κρήτη από βορρά προς νότο», σημείωσε χαρακτηριστικά μιλώντας στην τηλεόραση του OPEN ο Ευθύμιος Λέκκας. Σε ερώτηση που του έγινε για το εάν ήταν ο κύριος σεισμός πρόεδρος του ΟΑΣΠ τόνισε ότι ακόμη οι σεισμολόγοι δεν είναι σε θέση να γνωρίζουν γιατί πρέπει να παρακολουθήσουν την μετασεισμική ακολουθία.

H πυροσβεστική υπηρεσία είναι σε ετοιμότητα για κάθε ενδεχόμενο, δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο διοικητής του σώματος στην περιφέρεια Κρήτης, Νίκος Λαγουδάκης.

Ο σεισμός έγινε αισθητός σε όλη τη Κρήτη και το νότιο Αιγαίο.

Newsroom Αθήνα 9.84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα