back to top
17.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

17.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Κατάρ και Άμπου Ντάμπι ενδιαφέρονται για ελληνικά λιμάνια

Διαβάστε επίσης

Μήνυμα ότι η χώρα μας είναι φιλική σε επενδύσεις, αρκεί αυτές να γίνονται με σεβασμό προς τους νόμους του κράτους έστειλε με συνέντευξή του ο Υπουργός Ναυτιλίας, Γιάννης Πλακιωτάκης.

Όπως ανέφερε ο υπουργός μέσα στους επόμενους 2 με 3 μήνες θα ολοκληρωθούν οι μελέτες για την αξιοποίηση δέκα περιφερειακών λιμανιών, ενώ σε συνάντηση που είχε με το ΤΑΙΠΕΔ ζήτησε να αλλάξει η πολιτική κατεύθυνση στον τρόπο αξιοποίησης των λιμανιών, η οποία δεν μπορεί να είναι οριζόντια και να καθορίζει για όλα τα λιμάνια το μοντέλο των υποπαραχωρήσεων, όπως είχε ορίσει με νόμο η προηγούμενη κυβέρνηση.
«Θα δούμε κάθε λιμάνι ξεχωριστά» επεσήμανε ο κ. Πλακιωτάκης. «Αν συμφέρει η παραχώρηση θα προχωρήσουμε με αυτό το μοντέλο και βάση πάντοτε των μελετών».

Παράλληλα αποκάλυψε ότι από επαφές που είχε το προηγούμενο διάστημα με τους πρέσβεις του Κατάρ και του Άμπου Ντάμπι, υπήρξε έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον για τα λιμάνια.

Αναφερόμενος στον ΟΛΠ διευκρίνισε, ότι μέσα στον Αύγουστο αναμένεται να κατατεθεί το νέο τροποποιημένο master plan για τις επενδύσεις της Cosco, ώστε μέχρι το τέλος του έτους να έχουν λυθεί τα προβλήματα και να ξεκινήσουν οι εργασίες υλοποίησής του.

Τέλος προανήγγειλε, ότι σε συνεργασία με τους ακτοπλόους εφοπλιστές θα υπάρξει πρωτοβουλία προκειμένου να αντιμετωπισθεί το πρόβλημα, που πρόκειται από τις αρχές του επόμενου χρόνου να αντιμετωπίσει η ναυτιλία σχετικά με το αυξημένο λειτουργικό κόστος, που προκαλεί η εφαρμογή του νέου κανονισμού για τη χρήση καυσίμων με χαμηλή περιεκτικότητα σε θείο.

Νεκτάριος  Ανδριόπουλος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα