back to top
24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Μείωση επιτοκίου στη ρύθμιση για τις ασφαλιστικές εισφορές προβλέπει το πολυνομοσχέδιο

Διαβάστε επίσης

Μείωση του επιτοκίου από 5% σε 3% στη ρύθμιση των 120 δόσεων για τα χρέη και προς τα ασφαλιστικά ταμεία, περιλαμβάνει το πολυνομοσχέδιο που έχει τεθεί σε δημόσια διαβούλευση στο opengov.gr.

Η διαβούλευση θα διαρκέσει έως την Παρασκευή 02 Αυγούστου στις 12 το μεσημέρι και εκτός από τις ρυθμίσεις του υπουργείου Εργασίας αφορά όλες τις επείγουσες ρυθμίσεις των υπουργείων Εσωτερικών, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, Δικαιοσύνης, Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Τουρισμού, οι οποίες περιλαμβάνονται στο πολυνομοσχέδιο το οποίο αναμένεται να συζητηθεί στην Ολομέλεια της Βουλής την Τετάρτη και την Πέμπτη, 07 και 08 Αυγούστου.

Μεταξύ άλλων, στο πολυνομοσχέδιο ορίζεται ότι η εποπτεία της ΗΔΙΚΑ μεταφέρεται από το υπουργείο Εργασίας στο υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, ενώ στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρίας δεν θα υπάρχει πλέον δυνατότητα συμμετοχής των ασφαλιστικών ταμείων.

Άλλη διάταξη προβλέπει ότι τα φάρμακα υψηλού κόστους για καρκινοπαθείς και ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας θα χορηγούνται από τα ιδιωτικά φαρμακεία και τις ιδιωτικές κλινικές, προκειμένου να σταματήσει η ταλαιπωρία των ασθενών με τις πολύωρες αναμονές στα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ και των δημόσιων νοσοκομείων.  

 Στο άρθρο 16 ορίζεται ότι κάθε πολίτης θα έχει ΑΜΚΑ από τη γέννησή τουκαθώς ο αριθμός Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης θα αναγράφεται στο δημοτολόγιο με στόχο την επιτάχυνση όλων των διαδικασιών. 

Στο ίδιο πολυνομοσχέδιο εντάσσονται και οι αλλαγές όσον αφορά το πανεπιστημιακό άσυλο 

Στη σχετική διάταξη προβλέπεται ότι οι αρχές θα μπορούν να επέμβουν, σε περίπτωση τέλεσης αξιόποινων πράξεων, με τηλεφώνημα από μέλος της ακαδημαϊκής κοινότητας, αλλά και πολίτη. 

Συγκεκριμένα, η διάταξη για το άσυλο αντικαθιστά την ισχύουσα από τον «νόμο Γαβρόγλου» (ν.4485/2017) και αναφέρει: «Ακαδημαϊκές ελευθερίες – Αναβάθμιση της ποιότητας του ακαδημαϊκού περιβάλλοντος

Στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (Α.Ε.Ι.) κατοχυρώνεται και προστατεύεται η ακαδημαϊκή ελευθερία στην έρευνα και τη διδασκαλία, η οποία αποτελεί θεσμική εγγύηση της αδέσμευτης και απαραβίαστης επιστημονικής σκέψης, έρευνας και διδασκαλίας.
Η ακαδημαϊκή ελευθερία, καθώς και η ελεύθερη έκφραση και διακίνηση των ιδεών, προστατεύονται σε όλους τους χώρους των Α.Ε.Ι., έναντι οποιουδήποτε προσπαθεί να τις καταλύσει ή περιορίσει.
Εντός των χώρων των Α.Ε.Ι. οι αρμόδιες αρχές ασκούν όλες τις κατά νόμο αρμοδιότητές τους συμπεριλαμβανομένης της επέμβασης λόγω τέλεσης αξιόποινων πράξεων».

Newsroom Αθήνα 9.84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα