back to top
19 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

19 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

NBC: Νεκρός ο γιος του Οσάμα Μπιν Λάντεν

Διαβάστε επίσης

Νεκρός είναι ο γιος του Οσάμα Μπιν Λάντεν, σύμφωνα με πληροφορίες του NBC.

Όπως αναφέρει το αμερικανικό δίκτυο δίκτυο οι τρεις Αμερικανοί αξιωματούχοι που ζήτησαν ανωνυμία, δήλωσαν ότι ο Χαμζά Μπιν Λάντεν – γιος του ηγέτη της τρομοκρατίας και ιδρυτής της Αλ-Κάιντα, Οσάμα Μπιν Λάντεν – έχει σκοτωθεί.

Οι συνθήκες του θανάτου του και το αν υπήρξε αμερικανική συμμετοχή, δεν είναι ακόμη σαφείς.

Αμερικανοί αξιωματούχοι ωστόσο δεν επιβεβαίωσαν τις λεπτομέρειες, ούτε αν η Ουάσινγκτον έπαιξε κάποιο ρόλο στον θάνατό του.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, αρνήθηκε να σχολιάσει την πληροφορία. «Δεν θέλω να κάνω κανένα σχόλιο για αυτό» επανέλαβε δύο φορές, όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφους

Στην τελευταία δημόσια ανακοίνωσή της Αλ Κάιντα, πέρσι, ο Χάμζα μπιν Λάντεν είχε καλέσει τον λαό της αραβικής χερσονήσου να εξεγερθεί, εξαπολύοντας απειλές στη Σαουδική Αραβία. Η χώρα του αφαίρεσε την υπηκοότητα τον Μάρτιο, ενώ το Στέιτ Ντιπάρτμεντ τον επικύρηξε, προσφέροντας αμοιβή 1 εκατομμυρίου δολαρίων σε όποιον προσφέρει πληροφορίες που θα οδηγούσαν στην ταυτοποίηση ή τον εντοπισμό του σε οποιαδήποτε χώρα.

Ο Χάμζα, που πιστεύεται ότι είναι περίπου 30 ετών, βρισκόταν στο πλευρό του πατέρα του στο Αφγανιστάν πριν από τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου. Έζησε για κάποιο διάστημα μαζί του στο Πακιστάν, όπου κατέφυγαν τα περισσότερα ηγετικά στελέχη της Αλ Κάιντα μετά την επέμβαση των ΗΠΑ στο Αφβανιστάν, σύμφωνα με το Ινστιτούτο Μπρούκινγκς.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ,Independent, NBC News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα