back to top
23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Πέθανε ο πρώην επικεφαλής της Greenpeace Στιβ Σόγιερ

Διαβάστε επίσης

Ο Στιβ Σόγιερ, ο επί δύο δεκαετίες εκτελεστικός διευθυντής της οικολογικής οργάνωσης Greenpeace και ένας από τους γνωστότερους ακτιβιστές που αγωνίστηκαν κατά της κλιματικής αλλαγής, απεβίωσε σε ηλικία 63 ετών σε νοσοκομείο του Άμστερνταμ, λίγες ημέρες αφότου διαγνώστηκε με καρκίνο του πνεύμονα.

Ο Στιβ Σόγιερ, ένας από τους πρώτους οικολόγους ακτιβιστές που μίλησαν για την κλιματική αλλαγή, ήταν επί πάνω από δέκα χρόνια γενικός γραμματέας του Παγκόσμιου Συμβουλίου Αιολικής Ενέργειας (GWEC) που εδρεύει στις Βρυξέλλες.

Ο Στιβ Σόγιερ ήταν μέλος του πληρώματος του πλοίου Rainbow Warrior όταν το βύθισαν, πριν από 34 χρόνια, οι γαλλικές μυστικές υπηρεσίες. Μάλιστα γιόρταζε τα γενέθλιά του –έκλεινε τα 29– όταν το πλοίο της Greenpeace που πραγματοποιούσε εκστρατεία στον Ειρηνικό ενάντια στις πυρηνικές δοκιμές της Γαλλίας, σαμποταρίστηκε από πράκτορες της γαλλικής DGSE στο λιμάνι του Όκλαντ, στη Νέα Ζηλανδία, στις 10 Ιουλίου 1985. Από τη βύθιση του σκάφους σκοτώθηκε ο φωτορεπόρτερ Φερνάντο Περέιρα.

Τρία χρόνια μετά την τραγωδία αυτή, ο Σόγιερ ανέλαβε τα ηνία της Greenpeace.

Πηγή: ΑΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα