back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Στην Αθήνα ο Αμερικανός υφυπουργός Εξωτερικών Φάνον

Διαβάστε επίσης

Επίσκεψη στην Αθήνα θα πραγματοποιήσει σήμερα Τετάρτη 31 Ιουλίου ο υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ αρμόδιος για ενεργειακά θέματα, Φράνσις Φάνον, στο πλαίσιο περιοδείας που θα πραγματοποιήσει στην Ιορδανία, το Λίβανο και την Ελλάδα.

Σύμφωνα με το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, το συγκεκριμένο ταξίδι που θα λάβει χώρα από τις 31 Ιουλίου μέχρι τις 9 Αυγούστου αντανακλά το μακροπρόθεσμο στρατηγικό ενδιαφέρον της Ουάσινγκτον για την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Η περιοδεία θα ολοκληρωθεί στην Ελλάδα που, όπως επισημαίνει η ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, “διαδραματίζει καίριο ρόλο στην προώθηση της ενεργειακής ολοκλήρωσης για την περιοχή”. Μάλιστα, ο Αμερικανός υφυπουργός θα συμμετέχει και σε μια συνάντηση της ομάδας εργασίας “3 + 1”, με την Ελλάδα, το Ισραήλ και την Κυπριακή Δημοκρατία.

Το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών υπογραμμίζει ότι βασικός στόχος της επίσκεψης είναι η «επέκταση των οικονομικών ευκαιριών στον τομέα της ενέργειας, συμπεριλαμβανομένης της ανάπτυξης του φυσικού αερίου και των συναφών εξαγωγών, και να ενθαρρύνει τις συζητήσεις για τον τρόπο με τον οποίο οι χώρες μπορούν να αξιοποιήσουν την ενεργειακή συνεργασία για την μεγαλύτερη περιφερειακή σταθερότητα και την οικονομική ανάπτυξη σε ολόκληρη την περιοχή».

Πηγή: AΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα