back to top
18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Βουλή: Ψηφίστηκε η άρση ασυλίας του Παύλου Πολάκη – Αποχώρησε η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ

Διαβάστε επίσης

Υπέρ της άρσης ασυλίας του Παύλου Πολάκη ψήφισε η Βουλή. Κατά την ονομαστική ψηφοφορία στην Ολομέλεια η πρόταση για άρση της ασυλίας έλαβε 163 ψήφους.

Η διαδικασία διεξήχθη λόγω της διαβίβασης στη Βουλή δύο δικογραφιών, που αφορούν την καταγγελία του Γιάννη Στουρνάρα για ηχογράφηση τηλεφωνικής συνομιλίας και του πρώην προέδρου του ΚΕΕΛΠΝΟ, Σταμάτη Πουλή, για συκοφαντική δυσφήμιση. 

Για την πρώτη υπόθεση υπέρ της άρσης ασυλίας του Π.Πολάκη ψήφισαν 163 βουλευτές ενώ κατά 13 βουλευτές.
Για τη δεύτερη υπόθεση 162 βουλευτές ψήφισαν υπέρ της άρσης ασυλίας , 13 κατά ενώ υπήρξε κι ένα παρόν.

Σημειώνεται ότι από την ψηφοφορία απουσίαζαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που αποχώρησαν από τη συνεδρίαση μετά την ομιλία του κ. Πολάκη, ως ένδειξη διαμαρτυρίας.

Η άρση ασυλίας ενός βουλευτή δεν συνιστά ούτε καταδίκη ούτε απαλλαγή, αλλά αποτελεί άδεια για να πάει η όποια υπόθεση στη δικαιοσύνη, δήλωσε ο πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασούλας 

Για αήθη πολιτική πράξη αντεκδίκησης, ηθικής σπίλωσης και ψυχικής του ταλαιπωρίας, έκανε λόγο ο Παύλος Πολάκης λέγοντας ότι δεν υπάρχει ούτε ένα μωρό παιδί που να πιστεύει ότι η συζήτηση περί άρσης της ασυλίας του δεν συνιστά ξεκάθαρη πολιτική δίωξη.

Αμέσως μετά την ομιλία του κ. Πολάκη, τον λόγο ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Τζανακόπουλος κατηγόρησε την κυβέρνηση για μεθοδεύσεις και πολιτικές σκοπιμότητες και ανήγγειλε την αποχώρηση του ΣΥΡΙΖΑ από την ψηφοφορία.

Στέλλα Παπαμιχαήλ – Δημήτρης Ράντος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα