back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Δύο νεκροί από τον ιό του Δυτικού Νείλου

Διαβάστε επίσης

Δύο άτομα έχασαν τη ζωή τους στη χώρα μας από τον ιό του Δυτικού Νείλου, σύμφωνα με την εβδομαδιαία έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης της λοίμωξης του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ).

Πρόκειται για δύο ηλικιωμένους, άνω των 80 ετών που απεβίωσαν συνεπεία της λοίμωξης από τον ιό.

Μέχρι σήμερα έχουν διαγνωστεί 25 κρούσματα λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου στην Ελλάδα, εκ των οποίων τα 17 παρουσίασαν εκδηλώσεις από το Κεντρικό Νευρικό Σύστημα (εγκεφαλίτιδα ή/και μηνιγγίτιδα ή/και οξεία χαλαρή παράλυση) και 8 είχαν ήπιες εκδηλώσεις (εμπύρετο νόσημα). Η διάμεση ηλικία των ασθενών με εκδηλώσεις από το ΚΝΣ είναι τα 77 έτη.

Από τους 25 ασθενείς, 10 νοσηλεύονται σε νοσοκομεία (4 σε ΜΕΘ και 6 σε κανονικές κλίνες), ενώ εξιτήριο έχουν λάβει 12 άτομα.

Οι περιοχές που έχουν καταγραφεί κρούσματα του ιού του Δυτικού Νείλου είναι οι νομοί: Πιερίας, Κατερίνης, Πέλλας, Ξάνθης, Καβάλας, Λάρισας, Καρδίτσας καθώς και στην Ανατολική Αττική και τα Μεσόγεια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ελλάδα είναι από τις πρώτες χώρες που φέτος έχουν καταγραφεί κρούσματα της λοίμωξης του ιού του Δυτικού Νείλου. Πλέον, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ έχουν αναφερθεί κρούσματα και στη Ρουμανία.

Νίνα Κομνηνού

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα