back to top
20.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

20.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ολοκληρώθηκε η πρώτη διανομή τροφίμων TEBA στους δήμους Αν.Αττικής

Διαβάστε επίσης

Ολοκληρώθηκε το δεύτερο 15νθήμερο του Ιουλίου από την Κοινωνική Σύμπραξη Ανατολικής Αττικής, με επικεφαλής εταίρο το Δήμο Σαρωνικού, η πρώτη διανομή τροφίμων και βασικών υλικών αγαθών του προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής, το οποίο χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για Απόρους (ΤΕΒΑ) και το Υπουργείο Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Οι ωφελούμενοι περίπου 12.000, έλαβαν νωπά τρόφιμα και είδη παντοπωλείου καθώς και είδη Βασικής ενώ δεν παρατηρήθηκαν ελλείψεις ή άλλα προβλήματα κατά τις διανομές. Δικαιούχοι είναι αποκλειστικά ωφελούμενοι του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) που με τροποποίηση της αίτησης τους, είναι δικαιούχοι και του ΤΕΒΑ.

Στο πλαίσιο υλοποίησης, της πράξης, αναπτύχθηκε και δέσμη συνοδών δράσεων σύμφωνα με τις προδιαγραφές του έργου, όπως: Συμβουλευτική σε θέματα διατροφής και σπατάλης τροφίμων. Ενημέρωση για θέματα υγείας περί και για συμμετοχική διακυβέρνηση και εθελοντισμό. Ψυχολογική ενδυνάμωση εφήβων και νέων. Δράσεις επαγγελματικού προσανατολισμού εφήβων. Αθλητικές δραστηριότητες παιδιών και πολιτιστικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες.

Στην Σύμπραξη συμμετέχουν 13 δήμοι: Αχαρνών, Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, Διονύσου, Κρωπίας, Λαυρεωτικής, Μαραθώνος, Μαρκοπούλου, Παιανίας, Παλλήνης, Ραφήνας-Πικερμίου, Σπάτων-Αρτέμιδος, Ωρωπού και Σαρωνικού, του οποίου ο δήμαρχος και Πρόεδρος της Κοινωνικής Σύμπραξης Γιώργος Σωφρόνης, αναφέρθηκε στη συμβολή της Αυτοδιοίκησης ως προς την ενίσχυση του κοινωνικού κράτους για την «ανακούφιση των συμπολιτών μας που έχουν πραγματική ανάγκη».

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα