back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Στο Αρχηγείο του Στόλου ο ΥΕΘΑ Ν. Παναγιωτόπουλος

Διαβάστε επίσης

Το Αρχηγείο του Στόλου στον Ναύσταθμο στη Σαλαμίνα επισκέπτεται σήμερα ο ΥΕΘΑ Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Οι Ναύαρχοι θα ενημερώσουν τον πολιτικό τους προϊστάμενο για την κατάσταση που επικρατεί στον μάλλον «γηρασμένο» στόλο μας, που όμως, παρά τα προβλήματα, αποτελεί ακόμη ισχυρή ναυτική δύναμη αποτροπής.

Η επέκταση της τουρκικής αεροναυτικής δραστηριότητας, εκτός από το Αιγαίο, στην Αν. Μεσόγειο και στην ΑΟΖ της Κύπρου, καθιστά επιτακτική την ανάγκη ο ελληνικός Στόλος να αποκτήσει νέες και σύγχρονες μονάδες, μεγάλα και αξιοπλοα πλοία με ανθυποβρυχιακές, αντιαεροπορικές και άλλες αναβαθμισμένες επιχειρησιακές δυνατότητες.

Το βασικό θέμα του Πολεμικού Ναυτικού, για το οποίο έχει ενημερωθεί εκτενώς και ο Πρωθυπουργός, είναι οι Φρεγάτες. Το πρόγραμμα εκσυγχρονισμού των φρεγατών ΜΕΚΟ 200ΗΝ έχει καθυστερήσει υπερβολικά και πλέον τα πλοία είναι σε οριακή κατάσταση.

Ερωτηματικά υπάρχουν και για τις φρεγάτες «S». Οι συζητήσεις με τους γάλλους, ώστε το Πολεμικό Ναυτικό, να ενισχυθεί με δύο υπερσύγχρονες φρεγάτες Γαλλικής κατασκευής τύπου FREMM, δεν έχουν καρποφορήσει, λόγω περιορισμού του προϋπολογισμού για το Πολεμικό Ναυτικό.

Σε πολύ οριακή κατάσταση και οι ΤΠΚ του ΠΝ με εξαίρεση τις Super Vita. Ακόμη και τα σύγχρονα υποβρύχια 214 δεν έχουν ακόμη αποκτήσει σύγχρονο οπλισμό, όπως τορπίλες. Ικανοποιητική κρίνεται η διαθεσιμότητα μόνο από τη Διοίκηση Ταχέων Σκαφών.

Χρήστος Καπούτσης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα