back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Στο «κόκκινο» ο υδράργυρος με μπουρίνια στα βόρεια

Διαβάστε επίσης

Νέο θερμό κύμα θα καταλάβει τη χώρα μας έως και το Σάββατο 03 Αυγούστου.

Ο Αύγουστος ξεκινά καυτός, με την θερμοκρασία να φτάνει σήμερα, σύμφωνα με την ΕΜΥ, τους 38 βαθμούς Κελσίου σε πολλές περιοχές της χώρας, ενώ το θερμόμετρο αναμένεται να χτυπήσει «κόκκινο» το Σαββατοκύριακο με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων να κάνουν λόγο ακόμα και για 43 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με την ΕΜΥ, αύριο Παρασκευή 02 Αυγούστου, η θερμοκρασία θα φτάσει, στην ηπειρωτική Ελλάδα στους 38 με 39 και στη νησιωτική χώρα στους 35 με 37 βαθμούς Κελσίου.

Το Σάββατο 03 Αυγούστου, η θερμοκρασία θα παραμείνει σε όλη τη χώρα σε υψηλά επίπεδα και στη Θεσσαλία, τη Φθιώτιδα, τη Βοιωτία και την ανατολική Πελοπόννησο θα φτάσει κατά τόπους στους 40 με 41 και πιθανόν στη Θεσσαλία στους 42 βαθμούς Κελσίου.

 

Εθνικό Αστεροσκοπείο για καύσωνα

 

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους οι μετεωρολόγοι, το απόγευμα και το βράδυ του Σαββάτου πρόσκαιρες καταιγίδες θα εκδηλωθούν στη βόρεια Ελλάδα, κυρίως στην κεντρική και την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα βορειότερα τμήματα του Αιγαίου. Τα φαινόμενα στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη θα είναι κατά τόπους έντονα.

Επίσης, από νωρίς το βράδυ του Σαββάτου (03-8-2019) στο Ιόνιο και βαθμιαία στην ηπειρωτική Ελλάδα και το βόρειο Αιγαίο θα επικρατήσουν ισχυροί βόρειοι άνεμοι.

Από την Κυριακή προβλέπεται πτώση της θερμοκρασίας, κατά 4 με 6 βαθμούς Κελσίου περίπου.

Ο καιρός την Παρασκευή

Στην Αττική, προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός, ωστόσο το μεσημέρι και το απόγευμα θα συννεφιάσει. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά τοπικά 5 μποφόρ και από το απόγευμα μεταβλητοί ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 37 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Ανάλογο θα είναι το σκηνικό του καιρού και στη Θεσσαλονίκη. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 και το μεσημέρι και το απόγευμα νότιοι νοτιοανατολικοί 4 μποφόρ και η θερμοκρασία από 24 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

Στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη, το μεσημέρι και το απόγευμα είναι πιθανό να εκδηλωθούν πρόσκαιρες μπόρες, κυρίως στα ανατολικά ορεινά. Οι άνεμοι, μεταβλητοί 3 με 4 και το πρωί στα ανατολικά βορειοανατολικοί 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 20 έως 38 κατά τόπους 39 βαθμούς Κελσίου. Στη Δυτική Μακεδονία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Χάρτης θερμοκρασιών του Εθνικού Αστεροσκοπείου

Στα νησιά του Ιονίου, στην Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο, το μεσημέρι και το απόγευμα θα συννεφιάσει, κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι, δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και το πρωί στο βόρειο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 23 έως 37 και κατά τόπους 38 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο, ωστόσο, κατά τόπους θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο, είναι πιθανόν το απόγευμα να εκδηλωθούν τοπικές μπόρες, κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι, μεταβλητοί 3 με 4 και μέχρι το μεσημέρι στην Εύβοια και κατά τόπους στην ανατολική Στερεά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 22 έως 38 και κατά τόπους 39 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη προβλέπεται αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία από 24 έως 32. Στην Κρήτη τοπικά έως 36 βαθμούς Κελσίου.

Τέλος, αίθριος θα είναι ο καιρός στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 23 έως 37 βαθμούς Κελσίου.

Πρόβλεψη έως και πέντε ημερών

Το Σάββατο 03 Αυγούστου, Στα βόρεια αρχικά ο καιρός θα είναι αίθριος, αλλά από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και πρόσκαιρες καταιγίδες που κατά τόπους στην κεντρική, την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη θα είναι έντονες. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος καιρός.

Οι άνεμοι στα νότια θα είναι δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Στα υπόλοιπα θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 4, στρεφόμενοι από το απόγευμα σε βορειοδυτικούς 4 με 5 μποφόρ με περαιτέρω ενίσχυση το βράδυ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε υψηλά επίπεδα και στη Θεσσαλία, τη Φθιώτιδα, τη Βοιωτία και την ανατολική Πελοπόννησο θα φτάσει κατά τόπους τους 40 με 41 και πιθανόν στη Θεσσαλία τους 42 βαθμούς Κελσίου.

Την Κυριακή 04 Αυγούστου, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ανατολικά και βόρεια. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κατά 4 με 6 βαθμούς Κελσίου περίπου.

Την Δευτέρα 05 Αυγούστου, στα κεντρικά και τα βόρεια ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός αλλά τις μεσημβρινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις στα ηπειρωτικά και θα σημειωθούν σποραδικοί όμβροι κυρίως στην Πελοπόννησο.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και τοπικά στο Αιγαίο 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση κυρίως στα ανατολικά.

Την Τρίτη, 06 Αυγούστου, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και τοπικά στο Αιγαίο 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο.

 

Newsroom Αθήνα 9.84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα