back to top
18.4 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

18.4 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Τραγωδία στη Ρόδο – Δύο αδελφές πνίγηκαν σε πισίνα ξενοδοχείου – «Δεν ήξεραν κολύμπι» λένε οι γονείς

Διαβάστε επίσης

Ασύλληπτη τραγωδία σημειώθηκε στη Ρόδο, όταν δύο αδελφές ηλικίας 17 και 19 ετών από την Γαλλία, που βρίσκονταν στο νησί για διακοπές μαζί με την τρίτη αδελφή τους κια τους γονείς του6ς, πνίγηκαν σε πισίνα ξενοδοχείου, στην περιοχή του Ιαλυσού, λίγο πριν τις 7 χθες το απόγευμα.

Σύμφωνα με τη rodiaki.gr, τα δύο νεαρά κορίτσια είχαν έρθει από το εξωτερικό στη χώρα μας για διακοπές. Οι πρώτες πληροφορίες λένε ότι η μία κοπέλα προσπάθησε να σώσει την άλλη, αλλά δυστυχώς, βρήκαν και οι δύο τραγικό θάνατο.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες της εφημερίδας εφημερίδας Ροδιακή οι γονείς κατέθεσαν στους αστυνομικούς πως τα παιδιά τους δεν ήξεραν κολύμπι.
Οι μαρτυρίες που έχει λάβει η αστυνομία αναφέρουν πως η οικογένεια γευμάτισε το μεσημέρι και οι δύο νεαρές κατέβηκαν στην πισίνα το απόγευμα.

Από τις τρεις πισίνες που διαθέτει το ξενοδοχείο προτίμησαν να πάνε αρχικά σε εκείνη με το μικρότερο βάθος: 1 μέτρο και 20 εκατοστά, όμως, δεν βρήκαν ξαπλώστρες και πήγαν στην αμέσως επόμενη επιλογή, την πισίνα με ύψος δύο μέτρων.

Το μοιραίο επήλθε λίγη ώρα αργότερα. Το τοπικό μέσο αναφέρει πως, όπως όλα δείχνουν, έφτασαν σε σημείο που δεν πάτωναν, πανικοβλήθηκαν, η μία επιχείρησε να σώσει ή να κρατηθεί από την άλλη και τελικώς έχασαν και οι δύο τη ζωή τους.

Το ΕΚΑΒ ειδοποιήθηκε λίγο πριν τις 18:30 το απόγευμα για να παραλάβει την 16χρονη. Η νεαρή είχε ακόμη παλμό, αλλά παρά την προσπάθεια των υπευθύνων του ξενοδοχείου και των διασωστών, δυστυχώς άφησε την τελευταία της πνοή.

Οι γονείς, τότε, αναζήτησαν την 19χρονη, που όμως είχε, επίσης, πνιγεί και βρισκόταν στον πάτο της πισίνας. Αργότερα εντοπίστηκε και το πτώμα αυτής.

Οι έρευνες από την πλευρά των αστυνομικών αρχών βρίσκονται σε εξέλιξη.

Για το περιστατικό, ο εισαγγελέας υπηρεσίας, που έδωσε εντολή στους αξιωματικούς του ΑΤ Ρόδου να προχωρήσουν στη σύλληψη των υπευθύνων του ξενοδοχείου και να πραγματοποιήσουν έρευνα για τα αίτια που οδήγησαν τις δύο κοπέλες στον θάνατο.

Όπως  μεταδίδει το ΑΠΕ -ΜΠΕ  ο διευθυντής και ο ναυαγοσώστης του ξενοδοχείου (ο οποίος δεν βρισκόταν εκεί αφού είχε λήξει το ωράριο του) πρόκειται να οδηγηθούν σήμερα το πρωί στον εισαγγελέα της Ρόδου, που θα αποφασίσει εάν ασκηθούν εναντίον τους κατηγορίες

Παράλληλα, θα γίνουν και τοξικολογικές εξετάσεις για να διαπιστωθεί αν είχαν καταναλώσει αλκοόλ ή κάποια ουσία.

Πηγή: rodiaki – ΑΠΕ/ΜΠΕ

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα