Search

Αλαφούζος και Αυγενάκης συζήτησαν για τηλεοπτικά και βία

462

Θέματα που αφορούν κυρίως το κομμάτι της βίας στο ποδόσφαιρο, την αναδιάρθρωση αλλά και τα τηλεοπτικά, συζητήθηκαν στη συνάντηση του Υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη και του Γιάννη Αλαφούζου.

Ο Γιάννης Αλαφούζος και ο Λευτέρης Αυγενάκης έκαναν μια κουβέντα εφ’ όλης της ύλης για το χώρο του ποδοσφαίρου. Η συζήτηση του ιδιοκτήτη της ΠΑΕ Παναθηναϊκός και του υφυπουργού Αθλητισμού ήταν διεξοδική, ενώ ήταν παρόντες οι νομικοί σύμβουλοι των δύο ανδρών, Λεωνίδας Μπουτσικάρης και Αχιλλέας Τσιχτής.

Στην ατζέντα κυριάρχησαν δύο μεγάλες ενότητες: τα τηλεοπτικά και η βία στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Ο Γιάννης Αλαφούζος επισήμανε ότι η ΕΡΤ πρέπει να τηρήσει τις συμφωνίες που υπέγραψε το καλοκαίρι του 2018 με τις ομάδες και να μην υπαναχωρήσει, διότι θα έθετε σε κίνδυνο τη διεξαγωγή του πρωταθλήματος.

Αναλυτικά η ενημέρωση της ΓΓΑ για τη συνάντηση του Γιάννη Αλαφούζου με τον Λευτέρη Αυγενάκη:

Με τον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Γιάννη Αλαφούζο και τον αντιπρόεδρό της, Λεωνίδα Μπουτσικάρη συναντήθηκε, κατόπιν αιτήματός τους, ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λεύτερης Αυγενάκης. Στην 90λεπτη συζήτηση θίχτηκαν τα περισσότερα θεσμικά ζητήματα του ελληνικού ποδοσφαίρου, με βασικό εκείνο της βίας και των τρόπων σταδιακής και αποτελεσματικής αντιμετώπισή της.

Ο κ. Αλαφούζος κατέθεσε υπόμνημα με τις θέσεις και τις προτάσεις του, για να ληφθούν υπόψιν στον διάλογο που εξελίσσεται, προτού υλοποιηθούν τα πρώτα σχετικά μέτρα της κυβέρνησης. «Τα κρούσματα γηπεδικής βίας, άλλωστε, έχουν πολλαπλώς απασχολήσει τον Παναθηναϊκό τα τελευταία χρόνια κι έχει πέσει θύμα της αναποτελεσματικής αντιμετώπισής τους με σοβαρές, αγωνιστικές και οικονομικές συνέπειες», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ειδικότερα, μάλιστα, οι «πράσινοι» επικεντρώθηκαν στο επείγον της αναβάθμισης των εγκαταστάσεων του ΟΑΚΑ και των συστημάτων ασφαλείας του, ώστε να διασφαλίζεται η ομαλή διεξαγωγή των αγώνων τους εκεί.

Επιπλέον, η συζήτηση περιστράφηκε γύρω και από το τηλεοπτικό θέμα με την εκκρεμότητα της ΕΡΤ και αρκετών ΠΑΕ, με τους εκπροσώπους του «τριφυλλιού» να καταθέτουν την αγωνία τους για την ομαλή και ανταγωνιστική διεξαγωγή του πρωταθλήματος, παρότι οι ίδιοι έχουν εξασφαλισμένο τηλεοπτικό πάροχο.

Ο κ. Αυγενάκης άκουσε με προσοχή τις προτάσεις της ΠΑΕ Παναθηναϊκός και -ως γνωστόν- θα συνεχίσει τον εν λόγω κρίσιμο κύκλο επαφών. Την προσεχή Δευτέρα θα υποδεχθεί τους κ. Φούσεκ (FIFA), Γραμμένο (πρόεδρο ΕΠΟ) και Λυσάνδρου (αντιπρόεδρο ΕΠΟ και πρόεδρο της Super League), για το κανονιστικό πλαίσιο των ποινών στα πρωταθλήματα, ενώ τις επόμενες ημέρες θα πραγματοποιηθεί ευρεία σύσκεψη με το συναρμόδιο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Αμεσος στόχος είναι, έως την έναρξη των πρωταθλημάτων, σε μερικές εβδομάδες, να γίνουν αισθητά τα πρώτα μέτρα και οι πρωτοβουλίες, που θα καταδεικνύουν στο κοινωνικό σύνολο τη διαφορετική ρότα αντιμετώπισης και την προσπάθεια για να επιστρέψουν σιγά σιγά οι οικογένειες, όλοι οι πολίτες, στα γήπεδα. Να ξαναγίνουν οι κερκίδες τόπος ψυχαγωγίας.

Απόστολος Βαξεβανέλλης

Print Friendly, PDF & EmailΑφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *