back to top
21.8 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

21.8 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Νίκος Βέττας: «Η χώρα δημοσιονομικά είναι ισορροπημένη»

Διαβάστε επίσης

Την εκτίμηση ότι την επόμενη διετία θα βελτιωθεί η οικονομική επίδοση της χώρας εξέφρασε ο γενικός διευθυντής του ΙΟΒΕ και καθηγητής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Νίκος Βέττας μιλώντας στον Αθήνα 9.84.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε «η συγκυρία είναι καλή, η χώρα δημοσιονομικά είναι ισορροπημένη. Μας πήρε βέβαια 10 χρόνια να το καταφέρουμε αυτό, δεν έγινε με τον καλύτερο τρόπο, αλλά είναι ισορροπημένη».

Ααναφερόμενος στη νεά κυβέρνηση και τον οικονομικό της πρόγραμμα σημείωσε ότι «στον προγραμματικό της λόγο, έχει δηλώσει ότι όλο το κέντρο θα είναι η βελτίωση του οικονομικού περιβάλλοντος», εκτιμώντας ότι εάν « δεν υπάρξουν κάποιες εισαγόμενες αναταράξεις , εάν δεν γίνει κάτι πολύ λάθος, αναμένει κανείς ότι τα επόμενα δύο χρόνια, θα είναι δύο χρόνια που σχεδόν τα πάντα θα βελτιωθούν ως οικονομική επίδοση».

Όπως σημείωσε ο κ. Βέττας, ο δείκτης οικονομικού κλίματος που μετρά κάθε μήνα ο ΙΟΒΕ «τον Ιούλιο ανέβηκε και μάλιστα ομοιόμορφα, σχεδόν σε όλες της κατηγορίες, σε όλους τους κλάδους. Κατασκευές, λιανεμπόριο, τουρισμό και ακόμη περισσότερο ανέβηκε η καταναλωτική εμπιστοσύνη που είναι η πλευρά των νοικοκυριών, όχι των επενδύσεων. Η καταναλωτική εμπιστοσύνη που ανεβαίνει συστηματικά εδώ και αρκετούς μήνες, έντονα, έχει φτάσει σε επίπεδα που είναι τα υψηλότερα των τελευταίων ετών» κατέληξε.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα