Search

Φακόρυζο

220

H φακή δεν τρώγεται μόνο σούπα, στην Κρήτη τρώγεται και μετά απ τη πρώτη φορά παραλλαγμένη.

Η φακή λοιπόν που θα μας μείνει, ξαναμπαίνει στην κατσαρόλα και την κάνουμε φακόρυζο.

Ρίχνουμε από την αρχή λίγο παραπάνω νερό, λίγο λαδάκι, λίγο αλατοπίπερο ακόμα και τριμμένη ντομάτα, η ποσότητα αυξάνεται και έτσι γίνεται κανονικό φαγητό για πολλούς, μόλις πάρει βράση, ρίχνουμε το ρύζι μας και περιμένουμε να γίνει σαν το πιλάφι, δεν θέλουμε να στεγνώσει πολύ.

Μπορείτε φυσικά και να το ενισχύσετε με πολλά λαχανικά ή οτιδήποτε άλλο σας αρέσει.

Αν δεν έχετε φάει, κάντε το, είναι υπέροχο…

Με την φακή επίσης φτιάχνουμε υπέροχη σαλάτα, απλά την βράζουμε, την σουρώνουμε, την βάζουμε σ’ ένα βαθύ μπολ, αλατοπιπερώνουμε, κόβουμε μερικά ντοματίνια στην μέση, ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι, λίγο μαϊδανό επίσης ψιλοκομμένο, λάδι, ξύδι και από πάνω λίγη φρέσκη ξυνομυζήθρα, αν έχετε και σας αρέσει, βάζετε και μερικές λιαστές ντομάτες.

Η σαλάτα φακή είναι πολύ ωραία χειμώνα καλοκαίρι, όπως και η φακή σούπα, μόνο που το καλοκαίρι τρώγεται κρύα και είναι υπέροχη…

Print Friendly, PDF & Email



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *