back to top
23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Κορυφώνεται η έξοδος των αδειούχων – Αυξημένη η κίνηση στα λιμάνια

Διαβάστε επίσης

Πολύ αυξημένη η κίνηση στο λιμάνι του Πειραιά, καθώς κορυφώνεται το πρώτο κύμα εξόδου των αδειούχων του Αυγούστου. Αυξημένη η κίνηση και στα λιμάνια της Ραφήνας και του Λαυρίου.

Μάλιστα από πολύ νωρίς το πρωί του Σαββάτου στο λιμάνι του Πειραιά παρατηρήθηκε εκ νέου κυκλοφοριακή συμφόρηση με το μποτιλιάρισμα να προκαλεί ουρές περίπου πέντε χιλιομέτρων.

Σε αριθμούς, η μεγάλη έξοδος του καλοκαιριού, που αναμένεται να κορυφωθεί στις 12 και 13 Αυγούστου, παραμονές της μεγάλης αργίας, «μεταφράζεται» σε 29 πλοία που θα αναχωρήσουν από τον Πειραιά, 15 από τη Ραφήνα και 48 για τα νησιά του Αργοσαρωνικού.

Μέχρι το απόγευμα της Παρασκευής είχαν αναχωρήσει από τον Πειραιά 30.353 ταξιδιώτες με 5.145 οχήματα σε 26 ακτοπλοϊκά δρομολόγια, από τη Ραφήνα πραγματοποιήθηκαν 14 απόπλοι και αναχώρησαν 8.015 επιβάτες με 1.617 οχήματα, ενώ από το λιμάνι του Λαυρίου εκτελέστηκαν πέντε απόπλοι και αναχώρησαν 1.812 επιβάτες με 507 οχήματα. Λόγω της εξαιρετικά αυξημένης κίνησης, οι Αρχές συστήνουν στους ενδιαφερομένους να ξεκινούν μιάμιση με δύο ώρες πιο νωρίς τη διαδρομή τους προς τις πύλες αναχώρησης, δεδομένου άλλωστε ότι στο παραλιακό μέτωπο συνεχίζονται εκτεταμένες εργασίες οδοποιίας. Ενδεικτικό του αδιαχώρητου που επικράτησε χθες το πρωί στον Πειραιά είναι ότι ο λιμενάρχης αποφάσισε να δώσει δεκάλεπτη παράταση σε απόπλου πλοίου, προκείμενου να προλάβουν όλοι οι επιβάτες να επιβιβαστούν.

Μαζί με την έξοδο, κορυφώνεται και το κύμα υψηλών θερμοκρασιών, με το θερμόμετρο κατά τόπους στα κεντρικά ηπειρωτικά να φθάνει και τους 42 βαθμούς Κελσίου. Πτώση του υδραργύρου αναμένεται από αύριο.

Έως τότε, ο Ιατρικός Σύλλογος προειδοποιεί να αποφεύγουμε τον ήλιο, να ντυνόμαστε με λεπτά, ευρύχωρα, ανοικτόχρωμα και βαμβακερά ρούχα, καθώς και να τρώμε πολλά μικρά γεύματα και να κρατούμε «αποστάσεις» από το αλκοόλ. Για όσους δεν θα εγκαταλείψουν την Αθήνα, συστήνεται αποφυγή του κέντρου, με την υψηλή ατμοσφαιρική ρύπανση και την κυκλοφορία.

 

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα