back to top
16.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

16.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Σοκ στις ΗΠΑ: 30 νεκροί σε διπλό μακελειό – Η αδερφή του δράστη του Οχάιο μεταξύ των θυμάτων

Διαβάστε επίσης

Σοκ στις Ηνωμένες Πολιτείες που μετρούν 30 νεκρούς και περισσότερους από 40 τραυματίες από δύο επιθέσεις ενόπλων, σε Τέξας και Οχάιο, σε λιγότερο από 24 ώρες.

20 νεκροί και 26 τραυματίες είναι ο απολογισμός από το μακελειό στο Ελ Πάσο, από τα πυρά 21χρονου έξω από πολυκατάστημα. Ο δράστης συνελήφθη.

Δέκα είναι οι νεκροί στο Ντέιτον, συμπεριλαμβανομένου του φερόμενου ως δράστη ενώ ο αριθμός των τραυματιών έχει αυξηθεί στους 26.

Ο δράστης του αιματηρού επεισοδίου στο Ντέιτον στο Οχάιο των ΗΠΑ εξουδετερώθηκε «σε λιγότερο από ένα λεπτό» από την αστυνομία, όμως είχε τη δυνατότητα στην ελάχιστη τούτη διάρκεια να σκοτώσει εννέα ανθρώπους και να τραυματίσει άλλους 27, ανακοίνωσε σήμερα η δήμαρχος της πόλης Ναν Γουέιλι.

«Σε λιγότερο από ένα λεπτό οι αστυνομικοί βρέθηκαν επίο τόπου και εξουδετέρωσαν τον δράστη», πρόσθεσε η δήμαρχος, προσθέτοντας πως από τους 27 τραυματίες, οι 15 πήραν εξιτήριο σήμερα το πρωΐ.

Την ίδια στιγμή νέα στοιχεία βλέπουν το φως της δημοσιότητας τόσο για το προφίλ του δράστη όσο και των θυμάτων.

Μεταξύ των εννέα νεκρών από την επίθεση στο Ντέιτον είναι και η αδελφή του δράστη, ανακοίνωσαν σήμερα οι αμερικανικές αρχές. Η Μέγκαν Μπετς, «μία λευκή γυναίκα 22 ετών» περιλαμβάνεται μεταξύ των θυμάτων, ανακοίνωσε ο αστυνομικός Ματ Κάρπερ. «Είναι η αδελφή» του 24 χρονου Κόνορ Μπετς, του «λευκού άνδρα» που εκτέλεσε την επίθεση, πρόσθεσε ο ίδιος.

Οι αρχές του Τέξας ανακοίνωσαν σήμερα πως πρόκειται να εισηγηθούν την ποινή του θανάτου κατά του δράστη της ένοπλης επίθεσης στο Ελ Πάσο, από την οποία βρήκαν τον θάνατο 20 άνθρωποι το Σάββατο σε εμπορικό κέντρο της πόλης.

«Η κατηγορία που θα προτείνει η Πολιτεία είναι η εσχάτη των ποινών και ως εκ τούτου η εκτέλεση του κατηγορουμένου, θα ζητήσουμε τη θανατική ποινή», τόνισε ο γενικός εισαγγελέας του Τέξας Χάιμε Εσπάρσα, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ διέταξε να κυματίζουν μεσίστιες έως τις 8 Αυγούστου οι αμερικανικές σημαίες στα δημόσια κτήρια, ως απότιση φόρου τιμής στα 29 θύματα των δύο ενόπλων επιθέσεων που συγκλόνισαν τις ΗΠΑ μέσα σε ένα 24ωρο, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

«Εις ένδειξη κατανυκτικού σεβασμού στα θύματα των τρομερών αυτών πράξεων βίας διατάσσω να κυματίζουν μεσίστιες οι σημαίες στις ΗΠΑ, στον Λευκό Οίκο και σε όλα τα δημόσια κτήρια», αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο Τραμπ.

«Καταδικάζουμε τις φρικαλέες και θρασύδειλες αυτές πράξεις», τονίζεται στο ίδιο κείμενο του Αμερικανού προέδρου.

Ο Μεξικανός ΥΠΕΞ Μαρσέλο Εμπράρδ δήλωσε σήμερα πως η χώρα του θα λάβει μέτρα για να προστατεύσει τους πολίτες της στις ΗΠΑ, έπειτα από την ένοπλη επίθεση στο Ελ Πάσο, που στοίχισε τη ζωή σε 20 ανθρώπους, από τους οποίους οι τρεις ήσαν Μεξικανοί.

«Ο πρόεδρος Αντρές Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ με διέταξε να εξασφαλίσουμε πως ο αποτροπιασμός του Μεξικού θα μεταφρασθεί σε αποτελεσματικά, γρήγορα, άμεσα και στιβαρά νομικά μέτρα από το Μεξικό και θα ζητήσει να υπάρξουν οι συνθήκες ώστε να προστατεύονται οι Μεξικανοί στις ΗΠΑ», τόνισε σε βίντεό του που ανήρτησε στο Twitter ο Εμπράρδ.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως θα δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για τα μέτρα αυτά σε αποψινή του συνέντευξη στην Πόλη του Μεξικού.

Επίσης τόνισε πως ο αριθμός των Μεξικανών που τραυματίσθηκαν στην ένοπλη επίθεση ανέρχεται στους εννέα.

 

 

Τον αποτροπιασμό, τη βαθύτατη θλίψη και τα συλλυπητήριά του εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος προς τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, τον αμερικανικό λαό και τις οικογένειες των θυμάτων για τις αιματηρές επιθέσεις στις ΗΠA καθώς και το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας μας.

Τις επιθέσεις καταδίκασε ο Πάπας Φραγκίσκος μιλώντας σε χιλιάδες πιστούς στην Πλατεία του Αγίου Πέτρου.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν απέστειλε σήμερα συλλυπητήρια, στον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ για τις αιματηρές ένοπλες επιθέσεις, στο Τέξας και το Οχάιο.

«Ο πρόεδροςΒλαντιμίρ Πούτιν έστειλε στον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ ένα μήνυμα συλλυπητηρίων για τα τραγικά περιστατικά στις πολιτείες του Τέξας και του Οχάιο», ανέφερε η ανακοίνωση του Κρεμλίνου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα