back to top
13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Κέρκυρα: Καταγγελία ασκούμενου μάγειρα για βασανιστήρια

Διαβάστε επίσης

Τη βάναυση συμπεριφορά υπεύθυνου κουζίνας, κερκυραϊκού εστιατορίου σε μαθητευόμενο 19χρονο, σπουδαστή της Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων καταγγέλλει ο πρόεδρος του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κέρκυρας Σταμάτης Πελάης.

Σύμφωνα με τη καταγγελία ο 19χρονος φέρεται να δεχόταν «επιθέσεις» με καυτό λάδι στα χέρια και εγκαύματα με τα εργαλεία μαγειρικής, από τον υπεύθυνο κουζίνας εστιατορίου που τον αποδοκίμαζε φραστικά, ενώ τους ασκούσε και λεκτική βία. Ο 19χρονος προχώρησε σε καταγγελία στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας, αλλά και στο Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας, το οποίο και δημοσιοποίησε το περιστατικό, συνοδευόμενο από φωτογραφίες των τραυματισμένων χεριών του.

 

Ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου και πρόεδρος του Συνδέσμου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κέρκυρας Σταμάτης Πελάης, υπογράμμισε πως υπάρχουν δεκάδες αντίστοιχα περιστατικά σε εκπαιδευόμενους σε πολλές τουριστικές επιχειρήσεις του νησιού, ωστόσο οι νεαροί εργαζόμενοι φοβούνται να προχωρήσουν σε επίσημες καταγγελίες. Ζήτησε από τις αρμόδιες αρχές να προχωρήσουν σε εντατικούς ελέγχους και κάλεσε όσους υφίστανται τέτοιες συμπεριφορές ή καταπάτηση των εργασιακών τους δικαιωμάτων, να μην διστάζουν να καταγγέλλουν τα περιστατικά αυτά στα σωματεία τους.

Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα