back to top
18.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

18.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Κληρώνει για τις ελληνικές ομάδες για τα πλέι-οφ των Ευρωπαϊκών Κυπέλλων

Διαβάστε επίσης

Οι ελληνικές ομάδες που συμμετέχουν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις θα μάθουν σήμερα το μεσημέρι τους πιθανούς αντιπάλους τους στη φάση των πλέι-οφ στο Champions (13:00) και Europa League (14:30).

Ολυμπιακός, Ατρόμητος και Άρης πέρασαν από τον 2ο προκριματικό γύρο και έρχονται να συναντήσουν τους ΠΑΟΚ και ΑΕΚ στον 3ο γύρο των προκριματικών τους Champions και του Europa League. Εάν καταφέρουν να προκριθούν, σήμερα θα μάθουν τους πιθανούς αντιπάλους τους για την τελευταία φάση των προκριματικών, τα πλέι-οφ που οδηγούν στους ομίλος

Οι υποψήφιοι αντίπαλοι στα πλέι-οφ

Ο ΠΑΟΚ έχει μπροστά του πολύ δύσκολη αποστολή με αντίπαλο τον Άγιαξ στον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League. Εφόσον ο Δικέφαλος του Βορρά προκριθεί, θα είναι στους ισχυρούς για την κλήρωση των πλέι-οφ και θα βρει μπροστά μια εκ των Σλάβια Πράγας, Γιούνγκ Μπόις ή κάποιον από τους νικητές των ζευγαριών ΑΠΟΕΛ-Καραμπάχ και Ρόζενμποργκ-Μάριμπορ, από το γκρουπ των αδυνάτων.

Σε περίπτωση αποκλεισμού τώρα του ΠΑΟΚ, οι Θεσσαλονικείς θα παίξουν στο Europa League, όπου θα αγωνιστούν στα πλέι-οφ της διοργάνωσης με έναν από τους νικητές των ζευγαριών Σουτιέσκα-Λίνφιλντ, Λουντογκόρετς-Νιου Σεντς, Αστάνα-Βαλέτα, Σαράγεβο-ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ και Σλόβαν Μπρατισλάβα-Ντάνταλκ.

Ο Ολυμπιακός αν προκριθεί σε βάρος της Μπασάκσεχιρ στον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League θα βρει μπροστά του έναν από τους νικητές των ζευγαριών Κράσνονταρ-Πόρτο ή Κλαμπ Μπριζ-Ντιναμό Κιέβου.

Από την άλλη αν οι ερυθρόλευκοι δεν περάσουν το εμπόδιο των Τούρκων, μπαίνουν απευθείας στους ομίλους του Europa League χωρίς να αγωνιστεί στη φάση των πλέι-οφς.

Όσον αφορά τώρα τις ομάδες που αγωνίζονται στα προκριματικά του Europa League, ισχύουν τα εξής.

Ο Ατρόμητος, που αντιμετωπίζει τη Λέγκια Βαρσοβίας, εφόσον αποκλείσει τους Πολωνούς θα μπει στο γκρουπ των ισχυρών και θα βρει μπροστά του έναν από τους νικητές των ζευγαριών Τορίνο-Σαχτιόρ Σόλιγκορσκ, Βέντσπιλς-Γκιμαράες, Αούστρια Βιέννης-Απόλλων Λεμεσού, Μίντιλαντ-Ρέιντζερς.

Η ΑΕΚ από την άλλη, παίζει με τη ρουμανική Κράιοβα και εφόσον προκριθεί, θα μπει στο γρουπ των αδυνάτων και θα βρει μπροστά της έναν από τους νικητές των Σπάρτα Πράγας-Τραμπζονσπόρ, Φέγενορντ-Ντιναμό Τιφλίδας, ΑΕΚ Λάρνακας-Γάνδη, Λουκέρνη-Εσπανιόλ.

Τέλος ο Άρης αν αποκλείσει τη νορβηγική Μόλντε και αυτός από το γκρουπ των ανίσχυρων θα αγωνιστεί στα πλέι-οφς με κάποιον από τους νικητές των αναμετρήσεων, Αντβέρπ-Βικτόρια Πλζεν, Μπρόντμπι-Μπράγκα, Βαντούζ-Άιντραχτ Φρανκφούρτης, Μάλμε-Ζρίνσκι, Παρτιζάν-Μαλάτιασπορ.

Απόστολος Βαξεβανέλλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα