back to top
18.4 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

18.4 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ελληνική πρωτιά στον παγκόσμιο διαγωνισμό Microsoft Office

Διαβάστε επίσης

Πρώτευσε η Ελλάδα στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό της Microsoft Office Specialist, που διεξήχθη στη Νέα Υόρκη.

Ο Έλληνας μαθητής της γ’ λυκείου από την Αθήνα, Κυριάκος Χατζηευθυμιάδης, αναδείχθηκε παγκόσμιος πρωταθλητής στην κατηγορία Microsoft PowerPoint, ενώ και τα άλλα δυο μέλη της ελληνικής ομάδας που συμμετείχαν στον παγκόσμιο διαγωνισμό κατέλαβαν σημαντικές θέσεις. Συγκεκριμένα, ο 15χρονος Χρήστος Κιοφτετζής από την Καβάλα κατέλαβε την 9η θέση στην παγκόσμια κατάταξη στο Microsoft Excel και την 1η θέση στην ευρωπαϊκή κατάταξη, ενώ ο 13χρονος Νίκος Σκιαδάς από την Σπάρτη κατέλαβε την 7η θέση παγκοσμίως στην κατηγορία Microsoft Excel Word.

Στον τελικό διαγωνισμό στη Νέα Υόρκη προκρίθηκαν για να διαγωνιστούν 155 μαθητές από πενήντα διαφορετικές χώρες. Στους εθνικούς προκριματικούς γύρους συμμετείχαν συνολικά 850.000 μαθητές, ηλικίας από 13 έως 22 ετών, από 119 χώρες από όλο τον κόσμο, όπου συναγωνίστηκαν με τους συμμαθητές τους για να αποδείξουν τις ανώτερες δεξιότητές τους στις εφαρμογές Word, Excel και PowerPoint.

Τους νικητές του διαγωνισμού ανακοίνωσε η Certiport και βάσει των όσων αναφέρονται ο παγκόσμιος πρωταθλητής Κυριάκος Χατζηευθυμιάδης, μόλις τελείωσε τη Β’ Λυκείου στο Ψυχικό, προετοιμάστηκε από το εκπαιδευτικό και εξεταστικό κέντρο Techno Agia Paraskevi HelpU και συμμετείχε στο πρωτάθλημα με τη χορηγία του συνεργάτη της Certiport στην Ελλάδα ACTA – Τεχνοβλαστό του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Ο 13χρονος Νίκος Σκιαδάς προέρχεται από το Εκπαιδευτικό Κέντρο Σπάρτης και ο 15χρονος Χρήστος Κιοφτετζής από το ExpertIn Καβάλας.

Στο 18ο έτος του, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα προσέλκυσε περισσότερους από 850.000 μαθητές από 119 χώρες. Οι μαθητές, ηλικίας 13 έως 22 ετών, συναγωνίστηκαν με τους συμμαθητές τους για να αποδείξουν τις ανώτερες δεξιότητές τους στο Microsoft Word, το Excel και το PowerPoint, με αποκορύφωνα τον πιο δημοφιλή διαγωνισμό τεχνολογικών δεξιοτήτων στο Microsoft Office -και το μοναδικό εγκεκριμένο από τη Microsoft από το 2002.

Η Certiport και η Microsoft αναγνώρισαν τους κορυφαίους εκ των διαγωνιζομένων στην Τελετή Απονομής Βραβείων Παγκόσμιου Πρωταθλήματος της MOS στο Marriott Marquis της Νέας Υόρκης και έδωσαν στο νικητή της πρώτης θέσης το χρηματικό έπαθλο των 7.000 δολαρίων (η β’ θέση συνοδευόταν από χρηματικό έπαθλο 3.500 δολαρίων και η τρίτη από 1.500 δολαρίων).

«Είναι μια μεγάλη διάκριση που εκτός από το χρηματικό έπαθλο, είναι ένα δυνατό χαρτί στο βιογραφικό τους», τόνισε μιλώντας στον Αθήνα 9.84 ο Δημήτρης Βέργος Managing Director στην εταιρεία Techno Agia Paraskevi.

Ο διαγωνισμός αυτός γίνεται για 18η χρονιά και η Ελλάδα συμμετέχει από το 2002 που ξεκίνησε. Το Techno-Kids Agia Paraskevi συμμετέχει κάθε χρόνο και έχει φέρει 4 μετάλλια, το 2007, το 2010, το 2017 όπου ο Κυριάκος Χατζηευθυμιάδης, βγήκε τρίτος (χάλκινος πρωταθλητής) και φέτος χρυσός παγκόσμιος πρωταθλητής στην κατηγορία Power Point.

Το υπουργείο Παιδείας ήταν υποστηρικτής του πανελληνίου πρωταθλήματος, όμως τα τελευταία πέντε χρόνια το έχει αφήσει, τα έξοδα για το ταξίδι τα καλύπτει η ACTA, του συνοδού όμως τα πληρώνουν οι γονείς. Η Ευρώπη δεν έχει πολλές συμμετοχές τα περισσότερα παιδιά είναι από την Ασία και ο ανταγωνισμός είναι πολύ μεγάλος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα