back to top
11.5 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

11.5 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Επισήμως ο Όμιλος Κοπελούζου μπαίνει στο ΔΕΣΦΑ

Διαβάστε επίσης

Με κοινό Δελτίο Τύπου, ο Όμιλος Κοπελούζου και η SENFLUGA, η κοινή εταιρεία των Snam, Enagas, Fluxys που κατέχει το 66% και το management του ΔΕΣΦΑ, ανακοίνωσαν την εξαγορά του 10% της SENFLUGA από την εταιρεία DAMCO του Ομίλου Κοπελούζου.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το τίμημα είναι 56 εκατ. ευρώ, ανάλογο δηλαδή του τιμήματος με το οποίο η κοινοπραξία αγόρασε το 66% του DESFA.

“Η επένδυση εκ μέρους της DAMCO είναι το αποτέλεσμα ενός μακρύ και εποικοδομητικού διαλόγου μεταξύ των δύο μερών και έχει δομηθεί σύμφωνα με τους ίδιους όρους και συνθήκες με την απόκτηση του ΔΕΣΦΑ από την SENFLUGA και σε συμμόρφωση με το ισχύον ρυθμιστικό πλαίσιο” αναφέρει η ανακοίνωση.

“Ο Όμιλός μας συνεχίζει να επενδύει σημαντικά ποσά στην Ελλάδα αλλά θεωρούμε σημαντικότερο ότι μας εμπιστεύονται και συνεργάζονται μαζί μας μεγάλες διεθνείς εταιρείες, αυξάνοντας με τον τρόπο αυτό τις άμεσες ξένες επενδύσεις που τόσο χρειάζεται η χώρα”, αναφέρει σε δήλωσή του ο Διευθύνων Σύμβουλος Χρήστος Κοπελούζος, ενώ ο πρόεδρος της SENFLUGA Federico Ermoli κάνει λόγο για “επένδυση από έναν διακεκριμένο Ελληνικό επιχειρηματικό όμιλο όπως ο Όμιλος Κοπελούζου που ενδυναμώνει την παρουσία της SENFLUGA στην Ελλάδα και αποδεικνύει την δέσμευσή να αναπτύξουμε περαιτέρω τον ΔΕΣΦΑ και να τον καταστήσουμε την κορυφαία εταιρεία υποδομών φυσικού αερίου στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου”.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η εξαγορά σηματοδοτεί την ευρύτερη συνεργασία του ελληνικού Ομίλου με τις τρείς ευρωπαϊκές εταιρείες για διεθνή έργα στον τομέα των υποδομών αερίου. Χαρακτηριστικό μπορεί να θεωρηθεί το γεγονός ότι υπέβαλλαν από κοινού πρόταση προ μηνός στο διαγωνισμό για την κατασκευή των υποδομών εισαγωγής υγροποιημένου φυσικού αερίου στην Κύπρο.

Χριστιάννα Κούσιου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα