back to top
16.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

16.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Ουρές στην Ακρόπολη

Διαβάστε επίσης

Κοσμοσυρροή από το πρωί στα εκδοτήρια του μνημείου της Ακρόπολης από χιλιάδες τουρίστες που έσπευσαν να επισκεφθούν το μνημείο. Αντίστοιχη εικόνα καταγράφεται και στο Μουσείο της Ακρόπολης με την ουρά να φτάνει μέχρι τις σκάλες της εισόδου της Διονυσίου Αρεοπαγίτου.

Να θυμίσουμε ότι και τις προηγούμενες ημέρες δεν ήταν λίγοι οι τουρίστες που αψηφόντας την αφόρητη ζέστη θέλησαν να ανέβουν στον Ιερό Βράχο. Σήμερα το αεράκι που φυσάει στην πόλη ανέβασε τον αριθμό των επισκεπτών.

Έτσι, από νωρίς έχουν στηθεί πάρα πολλοί τουρίστες στις ουρές των εκδοτηρίων του μνημείου της Ακρόπολης και του Μουσείου, ανυπομονώντας να δουν από κοντά τα αξιοθέατα και τα σπάνια εκθέματα του Μουσείου.

Οι επισκέπτες είναι εκατοντάδες, όπως το πλήθος που κατηφορίζει από τον Ιερό Βράχο, δίπλα στους μικροπωλητές και τους πλανόδιους μουσικούς .

 

Τα τραπεζοκαθίσματα της οδού Μακρυγιάννη είναι ασφυκτικά γεμάτα από ξένους και ο πεζόδρομος. Από το πρωί γεμάτα είναι τα καφέ και τα καταστήματα που προσφέρουν πρωινό με ομελέτα, ψωμί μαρμελάδα ή μέλι και από το μεσημέρι έχουν την τιμητική τους τα καταστήματα εστίασης που προσφέρουν μεσογειακή κουζίνα καθώς και το γρήγορο φθηνό ελληνικό φαγητό κυρίως το σουβλάκι.

Οι τιμές είναι λίγο τσουχτερές με τον καφέ εσπρέσο να ξεκινά από τα 3 ευρώ και να φτάνει μέχρι τα τα 4 ευρώ. Το απλό και λιτό μεσημεριανό μενού από 15 ευρώ και φυσικά με την τιμή να ανεβαίνει ανάλογα με τις ορέξεις.

Τα χειρότερα είναι στην οδό Χατζηχρήστου. Τα τουριστικά πούλμαν τις καθημερινές σχηματίζουν ένα τείχος μέχρι τον «Διόνυσο», προσπαθώντας κάποια να στρίψουν και άλλα να αποβιβάσουν τουρίστες, μπλοκάροντας κάθε στενό, δημιουργώντας κομφούζιο, δοκιμάζοντας τα νεύρα των οδηγών Ι.Χ. που παγιδεύονται ανάμεσά τους.

Κώστας Κορέλλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα