back to top
23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Σφοδρή αντιπαράθεση στη Βουλή για την απομάκρυνση της Β. Θάνου από την Επιτροπή Ανταγωνισμού

Διαβάστε επίσης

Μετωπική σύγκρουση μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης πυροδότησε στις συναρμόδιες Επιτροπές της Βουλής η διάταξη του διυπουργικού νομοσχεδίου που προβλέπει ασυμβίβαστα για τα μέλη της διοίκησης της Επιτροπής Ανταγωνισμού.

Βασιλική Θάνου: Η αμεροληψία μου δεν αμφισβητήθηκε από κανέναν

«Η πρόωρη παύση της θητείας των μελών της διοίκησης της Επιτροπής Ανταγωνισμού αντίκειται ευθέως στο δίκαιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και στο Σύνταγμα», τόνισε η Πρόεδρος της Αρχής, Βασιλική Θάνου, ζητώντας την απόσυρση της επίμαχης διάταξης.

Όπως ανέφερε η κ. Θάνου, πρόκειται για μια εντελώς φωτογραφική διάταξη που θα έχει ως συνέπεια, η βίαιη και η αιφνιδιαστική αντικατάσταση των μελών της Επιτροπής, να οδηγήσει σε καθυστερήσεις, σε μια σειρά σοβαρών υποθέσεων οικονομικού και κοινωνικού χαρακτήρα ακόμα και στην παραγραφή τους.

Η κ. Θάνου πάντως, εξέφρασε την ενόχλησή της για την ταμπέλα του κομματικού προσώπου που προσπάθησαν κάποιοι να της προσδώσουν λέγοντας ότι η αμεροληψία και η αντικειμενικότητά της δεν αμφισβητήθηκαν από κανέναν.

«Η διάταξη δεν είναι φωτογραφική» σχολίασε, ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, «καθώς υπάρχει στην σημερινή σύνθεση πρόσωπο που ήταν σύμβουλος νυν υπουργού της ΝΔ και που τώρα θα πρέπει να αποχωρήσει». Κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι διόρισε την μισή Κεντρική Επιτροπή του στην συγκεκριμένη Αρχή, κάτι που προκάλεσε τις έντονες αντίδραση του εισηγητή του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλου Πολάκη, ο οποίος συνέδεσε την απομάκρυνση της κ. Θάνου με την εξέλιξη οικονομικού ελέγχου εταιρίας διανομής Τύπου.

«Έχουμε εισέλθει σε μια πολύ σκοτεινή περίοδο θεσμικής παρακμής που δεν επισημαίνεται από μια μεγάλη μερίδα ΜΜΕ» ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Για το άσυλο

Υπέρ της κατάργησης του ασύλου στα Πανεπιστήμια, αλλά με την επισήμανση ότι η αστυνομία δεν μπορεί να παίξει τον ρόλο του «μπαμπούλα» και του βίαιου καταστολέα, ούτε να πληρώσει την ανεπάρκεια του κράτους, τάχτηκε ο πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ Αστυνομικών Υπαλλήλων, Γρηγόρης Γερακαράκος.

Σχολιάζοντας την άποψη του συνδικαλιστή της ΕΛ.ΛΑΣ. η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως ανέφερε ότι « δεν οραματιζόμαστε αστυνομιοκρατούμενα πανεπιστήμια», συμπληρώνοντας ότι ευχής έργο η διάταξη για το άσυλο να μην εφαρμοστεί ποτέ.

Το νομοσχέδιο – που έχει χαρακτηριστεί ως επείγον από την κυβέρνηση και αναμένεται να ψηφιστεί την Πέμπτη στην Ολομέλεια- περιλαμβάνει μεταξύ άλλων, διατάξεις για το Πανεπιστημιακό άσυλο, την κυβερνησιμότητα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και ασυμβίβαστα για τους επικεφαλής της Επιτροπής Αρχής Ανταγωνισμού.

«Η διάταξη που δίνει τη δυνατότητα σύμπραξης Δημοτικών παρατάξεων κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση», ανέφερε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης.

Στο ίδιος μήκος κύματος κινήθηκε και ο πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας,  Κώστας Αγοραστός.

Αίσθηση προκάλεσε ωστόσο το γεγονός ότι δεν προσήλθε στην επιτροπή, αν και είχε κληθεί, ο πρόεδρος της Συνόδου των Πρυτάνεων Βασίλης Χρυσικόπουλος.

Το νομοσχέδιο έγινε δεκτό κατά πλειοψηφία επί της αρχής, καθώς το υπερψήφισαν οι βουλευτές της ΝΔ και το καταψήφισαν οι βουλευτές όλων των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Δημήτρης Ράντος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα