back to top
20.8 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

20.8 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Εξαφάνιση 34χρονης – Κλιμάκιο του τμήματος Ανθρωποκτονιών εκτάκτως στην Ικαρία

Διαβάστε επίσης

Κορυφώνεται η αγωνία για την 34χρονη Βρετανίδα αστροφυσικό στην Ικαρία, καθώς συμπληρώθηκαν 48 ώρες από την εξαφάνισή της.

Ενισχύονται οι δυνάμεις

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην Ικαρία μεταβαίνει κλιμάκιο του τμήματος Δίωξης Ανθρωποκτονιών από την Αθήνα προκειμένου να συμβάλει στις έρευνες με την εξειδίκευση και την εμπειρία που διαθέτει. Παράλληλα, στο νησί ήδη βρίσκονται δύο εκπαιδευμένοι σκύλοι της ΕΜΑΚ και της ΕΛΑΣ και συμμετέχουν στις έρευνες. Επίσης από χθες το βράδυ έχει μεταβεί στην Ικαρία, με ελικόπτερο που διέθεσε ο στρατός, κλιμάκιο της Διεύθυνσης Διαχείρισης Ανάλυσης Πληροφοριών (ΔΙΔΑΠ) της ΕΛΑΣ, με ειδικό εξοπλισμό γεωεντοπισμού, προκειμένου να εντοπίσει το στίγμα του κινητού τηλεφώνου της νεαρής γυναίκας. Επίσης οι δυνάμεις έχουν ενισχυθεί από τις αστυνομικές διευθύνσεις της Σάμου και της Λέσβου ενώ από χθες επιχειρεί και το ελικόπτερο της ΕΛΑΣ που διαθέτει υπερσύγχρονο εξοπλισμό και θερμικές κάμερες.

Εν τω μεταξύ, πολλές είναι οι εθελοντικές ομάδες έρευνας και διάσωσης που έχουν μεταβεί στο νησί και συμβάλλουν στις προσπάθειες εντοπισμού της 35χροχνης μαζί με την Πυροσβεστική και το Λιμενικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τη μέχρι τώρα έρευνα, δεν προκύπτει κάποιο στοιχείο εγκληματικής ενέργειας, χωρίς φυσικά να αποκλείεται και αυτό το ενδεχόμενο, ενώ εξετάζεται πιθανότατα η 35χρονη γυναίκα να είχε κάποιο ατύχημα στο δύσβατο σημείο που είχε πάει για τζόκινγκ και αναρρίχηση.

Ενεργοποιήθηκε Silver Alert – Αναφορές και στον Βρετανικό Τύπο

Στην υπόθεση, αναφέρεται εκτενώς ο Βρετανικός Τύπος με τον Independent να τιτλοφορεί το σχετικό άρθρο του: «Αγνοείται δεύτερη επιστήμονας ενώ έκανε τζόκινγκ σε ελληνικό νησί», κάτι που υπογραμμίζουν και οι Times του Λονδίνου.

Το πρωί της Τετάρτης ενεργοποιήθηκε, κατόπιν αιτήματος της Βρετανικής Πρεσβείας, η γραμμή ζωής Silver Alert, όπου τονίζεται ότι, η ζωή της 35χρονης βρίσκεται σε κίνδυνο.

Τι αναφέρει στενή φίλη της Νάταλι

«Περιμένουμε να φτάσει μια ομάδα από trail runners στην Ικαρία, η οποία αποτελείται από έμπειρους αθλητές που ξέρουν πως συμπεριφέρεται η Νάταλι στις αθλητικές δραστηριότητες της. Ευελπιστούμε ότι θα βοηθήσουν στις έρευνες εκεί για τον εντοπισμό της. Σίγουρα χρειάζονται και περισσότεροι εθελοντές στο νησί για να βοηθήσουν. Παρόλα αυτά, υπάρχει αρκετή βοήθεια στις έρευνες και υποστήριξη και εδώ αλλά και στην Ελλάδα», ανέφερε φίλη της 35χρονης στην κυπριακή ιστοσελίδα offsite.com.cy.

 Δημήτρης Πέρρος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα