back to top
18 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

18 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

ΗΠΑ: Νέα πολύνεκρη δολοφονική επίθεση στην Καλιφόρνια

Διαβάστε επίσης

Νέα πολύνεκρη δολοφονική επίθεση στις ΗΠΑ, λίγες ημέρες μετά από το διπλό μακελειό σε Ελ Πάσο και Οχάιο.

Τέσσερεις νεκροί και έξι τραυματίες είναι ο τραγικός απολογισμός της επίθεσης που σημειώθηκε με μαχαίρι από άγνωστο στην κομητεία Όραντζ της Καλιφόρνια, όπως αναφέρουν αμερικανικά ΜΜΕ.

Σύμφωνα με πληροφορίες η επίθεση δεν έγινε σε ένα σημείο, αλλά υπήρξαν διαδοχικά χτυπήματα κατά πάσα πιθανότητα από τον ίδιο δράστη, ο οποίος φαίνεται να είναι υπό κράτηση, ενώ άγνωστα παραμένουν τα κίνητρά του.

Διαδηλωτές «υποδέχθηκαν» τον Τράμπ στο Ελ Πάσο

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ έφθασε σήμερα στην πόλη του Ελ Πάσο, όπου το Σάββατο ένας ένοπλος πυροβόλησε 22 ανθρώπους με ρατσιστικά κίνητρα. Κατά την άφιξή του εκατοντάδες διαδηλωτές είχαν συγκεντρωθεί για να διαμαρτυρηθούν για την επίσκεψη κατηγορώντας τον Τραμπ για την ανάφλεξη των εντάσεων από τις εμπρηστικές του δηλώσεις. Και κατά την επίσκεψή του στο Ντέιτον του Οχάιο εκατοντάδες διαδηλωτές καλούσαν τον Αμερικανό πρόεδρο να «αντιταχθεί στο πανίσχυρο λόμπι των όπλων.

Οδηγία για τις ΗΠΑ από τη Διεθνή Αμνηστία

Προειδοποίηση προς τους επισκέπτες στις ΗΠΑ να επιδεικνύουν τη μέγιστη προσοχή, εξέδωσε η Διεθνής Αμνηστία μετά τις πολύνεκρες επιθέσεις ενόπλων το Σαββατοκύριακο. Τονίζει ότι η οπλοφορία του πληθυσμού, είναι πανταχού παρούσα», όπως αναφέρει.

Όπως αναφέρεται στο κείμενο, οι επισκέπτες πρέπει να αποφεύγουν τοποθεσίες όπου συγκεντρώνονται πλήθη, πολιτιστικές εκδηλώσεις, χώρους λατρείας, σχολεία, εμπορικά κέντρα.

Η Δειθνής Αμνηστία στηλιτεύει την απραξία του αμερικανικού Κράτους, αφού κατ’ αυτήν η ομοσπονδιακή κυβέρνηση είναι «απρόθυμη να εγγυηθεί την προστασία από την ένοπλη βία» παρότι είναι υποχρεωμένη βάσει του διεθνούς δικαίου να λάβει μέτρα ρύθμισης της πρόσβασης στα πυροβόλα όπλα ώστε να προστατεύει τα δικαιώματα των ανθρώπων.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα