back to top
20.9 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

20.9 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Αλ. Τσίπρας: Η ιδεολογική σας εμμονή δεν αφορά το άσυλο αλλά το δημόσιο πανεπιστήμιο

Διαβάστε επίσης

«Η ΝΔ στήνει επικοινωνιακό σόου για το άσυλο. Τα προβλήματα της ακαδημαϊκής κοινότητας είναι τελείως διαφορετικά από ιδεολογικές εμμονές» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας, στην συζήτηση στην Ολομέλεια για το διυπουργικό νομοσχέδιο.

Έκανε λόγο για ιδεολογική εμμονή της ΝΔ που εκκινεί από την αποστροφή της στο δημόσιο πανεπιστήμιο και ό,τι αυτό συμβολίζει, και αναρωτήθηκε αν στα χρόνια που ίσχυσε ο νόμος Διαμαντοπούλου εξαλείφθηκαν οι παραβατικές συμπεριφορές στα πανεπιστήμια.

Χαρακτήρισε φιλολογικού περιεχομένου την αναφορά του Κυριάκου Μητσοτάκη για την κατάσταση στα ελληνικά πανεπιστήμια, χαρακτηρίζοντας fake news όσα διακινούνται για τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα ό,τι σπούδασε στη Βουλγαρία, τονίζοντας ότι είχε την τιμή να περάσει με πανελλαδικές στο ΕΜΠ και να γνωρίσει το επίπεδο σπουδών.

Εκτίμησε δε ότι με την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου ενέχει ο κίνδυνος μέσα από τη σπουδή της κυβέρνησης να γίνουν εστίες έντασης οι μεγάλες πανεπιστημιακές σχολές..

Εξαπέλυσε εκ νέου επίθεση για το ασυμβίβαστο στην Επιτροπή Ανταγωνισμού, λέγοντας ότι έρχεται σε σύγκρουση με το ευρωπαϊκό δίκαιο και άφησε υπαινιγμούς ότι η ΝΔ επιδιώκει να σταματήσει η Επιτροπή τις έρευνες που είχε ξεκινήσει για διάφορα καρτέλ στην οικονομία. Κατηγόρησε επίσης για ακόμη μια φορά τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την επιλογή του αναφορικά με τον διοικητή της ΕΥΠ

Κόντρα και για τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Παναγιώτη Πικραμμένο, όταν ο Αλέξης Τσίπρας διερωτήθηκε αν ο κ Πικραμμένος που διετέλεσε στο νομικό γραφείο του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη έπρεπε να εκλεγεί πρόεδρος στο Στε.

Για ανόμοια πράγματα έκανε λόγο ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, διευκρινίζοντας ότι πήγε στο γραφείο του αείμνηστου Κωσνταντίνου Μητσοτάκη το 1991 μετά από επιλογή του Συμβουλίου της Επικρατείας σε ερώτηση του τότε υπουργικού συμβουλίου. «Έγινα πρόεδρος του ΣτΕ μετά από 19 χρόνια και αν σήμερα βρίσκομαι σε αυτή την αίθουσα είναι γιατί εσείς με φέρατε εδώ κάνοντας με πολιτικό πρόσωπο εκόντα ακοντα» κατέληξε ο κ Πικραμένος.

 

Στέλλα Παπαμιχαήλ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα