back to top
23 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

23 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

«Art Crimes» στη Μύκονο

Διαβάστε επίσης

Ένας από τους μεγαλύτερους καλλιτέχνες δερματοστιξίας στην Ελλάδα, ο Sake, στην πρώτη του ατομική έκθεση με τίτλο «Art Crimes»

Πρόκειται για μια σειρά νέων έργων που φέρουν την αισθητική του γκράφιτι, ενώ ενώνουν με εντελώς πρωτότυπο τρόπο την αρχαία ελληνική κλασική γλυπτική με τον σύγχρονο κόσμο του street art.

Η έκθεση του SAKE (Art Crimes) παρουσιάζεται στις 10 και 11 Αυγούστου 2019 στη Μύκονο στη Gallery Καπόπουλος.

Βασισμένος στα πρώιμα χρόνια της πορείας του, στο graffiti, και την αγάπη για την street culture , o Sake, μετά από 19 χρόνια ενασχόλησης με την τέχνη του tattoo στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο, επιστρέφει εκεί από όπου ξεκίνησε.

Με μία διαφορετική ματιά πλέον «ενώνει» το δρόμο με τον αρχαίο Ελληνικό πολιτισμό και τα spray με τα αγάλματα άλλων εποχών και το φώς, συνθέτοντας μια νέα προσέγγιση που έχει το ίδιο χαρακτηριστικό με αυτό που τον έφερε σε παγκόσμιο επίπεδο στο ρεαλιστικό tattoo με Graffiti επιρροές.

SAKE

Η σκηνή του graffiti στην Ελλάδα γεννήθηκε στην αρχή των 90’s και ο Sake, από το 1994, ήταν από τους πρωτοπόρους μαζί με άλλους που μοιράζονταν το ίδιο πάθος!

‘Έγινε γρήγορα γνωστός κάνοντας street bomb σε όλη την χώρα και το εξωτερικό και έπειτα για τα ρεαλιστικά του έργα που ήταν απόλυτα “ανατρεπτικά” εκείνη την περίοδο.

Στις αρχές του 2000 ξεκίνησε να εκφράζει τη δημιουργικότητά του με ένα νέο είδος τέχνης, το tattoo, δημιουργώντας ρεαλιστικά σχέδια με επιρροές από το graffiti.

Μέσα σε 19 χρόνια δημιούργησε ένα από τα μεγαλύτερα tattoo studio στην Ευρώπη και αποτέλεσε έμπνευση για πάρα πολλούς καλλιτέχνες του χώρου, ενώ ταυτόχρονα, υποστήριξε και ανέδειξε νέους δημιουργούς με πρωτοποριακές προσεγγίσεις στην τέχνη του tattoo.

To 2017 η νοσταλγία του για τις «ημέρες του δρόμου» και του graffiti έφερε τη γέννηση ενός νέου εγχειρήματος που ονόμασε «Art Crimes».

Info

Εγκαίνια 10 Αυγούστου 2019: 21.00 μ.μ.

Διάρκεια ως 11 Αυγούστου 2019.

Ώρες λειτουργίας της έκθεσης: 11.00 το πρωί -1.30 το βράδυ.

Kapopoulos Fine Arts: Ενόπλων Δυνάμεων 15, κεντρικό Ματογιάννι, Μύκονος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα